Italia: broşuri în româneşte despre cum se aruncă gunoiul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În plin război al gunoaielor, Italia şi-a dat seama că şi românilor le trebuie o sănătoasă educaţie civică. Încă de anul trecut, s-au tipărit materiale informative în limba

În plin război al gunoaielor, Italia şi-a dat seama că şi românilor le trebuie o sănătoasă educaţie civică. Încă de anul trecut, s-au tipărit materiale informative în limba română. Dacă în 2007 broşurile se refereau în mod special la legi şi integrare, 2008 adaugă încă un pas: educaţia pentru a deveni cetăţean exemplar. În consecinţă, în mai multe provincii se distribuie gratuit pliante sau chiar cărţi în limba română. Provincia Torino are site-ul oficial şi în română, iar multe alte site-uri au o parte dintre documente traduse în limba noastră.

Situaţia alarmantă a deşeurilor a determinat întreaga administraţie din Peninsulă să ia măsuri concrete. Dat fiind faptul că dimensiunile comunităţii româneşti din peninsulă sunt substanţiale, în unele provincii s-au distribuit deja documente traduse prin care se informează populaţia despre riscurile, dar şi despre beneficiile care se pot obţine din gunoiul menajer.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite