Imagini incredibile din tranșeele ucrainene. Asemănarea dintre situația de acum și cea din Primul Război Mondial

0
Publicat:

Soldații au ajuns să doarmă în tranșee unde apa e până la glezne sau chiar mai rău, fiind improvizate paturi din diferite obiecte. Mai mult, temperaturile au scăzut drastic.

Imaginile care s-au viralizat sunt cu soldați din Bahmut, fiind intens distribuite pe rețelele de socializare.

În timp ce civilii ucraineni se confruntă cu probleme cu electricitatea, căldura și rețeaua în majoritatea regiunilor, apărătorii noștri din Bahmut luptă pentru libertatea Ucrainei în astfel de condiții”, a scris și Anton Gherașenko, consilier în cadrul Ministerului ucrainean de Interne, distribuind la rândul său un videoclip cu soldații ucraineni.

Soldații au ajuns să stea în condiții foarte grele FOTO Twitter
Soldații au ajuns să stea în condiții foarte grele FOTO Twitter

Unii internauți au alăturat imagini din Bahmut cu imagini din Primul Război Mondial. Iar din fotografii se poate observa similititudinile între cele două momente, chiar dacă între ele au trecut mai bine de 100 de ani. 

Însă războiul de tranșee devine uneori o constantă a conflictelor militare, fiind vorba de o luptă de poziții.

Apărătorii ucraineni au relatat la jumătatea lunii octombrie că forțele rusești au început să atace Bahmutul cu drone kamikaze primite din partea Iranului, existând unele informații care sugerează că Moscova a transferat aici și trupe retrase din Herson, precum și militari încorporați după decretarea mobilizării parțiale în Rusia pe 21 septembrie.

Ofensiva este însă condusă de mercenarii grupului, în timp ce pe 10 noiembrie forțele ucrainene au raportat că grupul Wagner a înregistrat 140 de pierderi, dintre care 40 de morți, în doar o zi în luptele din apropierea orașului Bahmut.

Trei zile mai târziu, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a descris luptele din regiunea Donețk drept un veritabil „iad”.

90 de ani de la Holodomor

Ucraina a primit sâmbătă noi promisiuni de sprijin în faţa Rusiei, cu ocazia comemorării a 90 de ani de la Holodomor, foametea provocată intenţionat de Stalin în anii '30 și calificată drept un genocid.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a dat asigurări că poporul său va face faţă atacurilor ruseşti, care provoacă întreruperi masive de electricitate şi de apă în contextul scăderii temperaturilor.

„Ucrainenii au trăit lucruri cu adevărat groaznice. Şi, în ciuda a tot, ei şi-au păstrat capacitatea de a nu se supune şi dragostea pentru libertate. Altădată, ei au vrut să ne distrugă prin foamete, astăzi - prin întuneric şi frig”, a transmis Zelenski prin intermediul unui mesaj video publicat pe Telegram.

Mai mulţi lideri europeni s-au deplasat sâmbătă la Kiev pentru comemorarea Holodomorului, transmite AFP, potrivit Agerpres. Premierul Poloniei, Mateusz Morawiecki, și cel al Lituaniei, Ingrida Simonyte, se află în vizită la Kiev pentru discuţii care ar urma să vizeze în special un posibil nou val de migranţi ucraineni în Europa în această iarnă.

La București va fi discutat sprijinul pentru Ucraina

Situația din Ucraina va fi și pe tema discuțiilor de la București, de săptămâna viitoare, în condițiile în care în România vor veni miniștrii de Externe ai NATO, dar și secretarul general al Alianței, Jens Stoltenberg. Reuniunea e prefațată de reuninea liderilor Munchen, o întâlnire cu miniștri și experți din domeniul politicii externe și a securității.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite