Ice Bucket Challenge: o insulă scoţiană a rămas fără apă curentă din cauza provocării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Risipa apei este unul dintre principalele argumente invocate de criticii campaniei Ice Bucket Challenge
Risipa apei este unul dintre principalele argumente invocate de criticii campaniei Ice Bucket Challenge

O insulă din largul Scoţiei a rămas fără apă curentă, după ce foarte mulţi dintre cei 135 de locuitori au început să-şi toarne găleţi cu apă în cap. Alimentarea cu apă a insulei Colonsay funcţionează într-un sistem special, în care apa este oprită automat în cazul în care se depăşeşte un anumit prag, totul pentru a nu face risipă. Pe insulă există însă rezervoare cu apă potabilă.

Alimentarea cu apă a insulei Colonsay, care are 135 de locuitori, a fost oprită automat la sfârşitul săptămânii trecute, dar locuitorii folosesc apa din rezervoarele de pe insulă, transmite cotidianul britanic „Daily Mail”.

Apa a fost oprită pentru a opri risipa, în contextul în care alimentarea cu apă a insulei din  arhipelagul Inner Hebridean funcţionează într-un sistem special pentru economisire

„Provocarea s-a răspândit pe insulă ca focul. A atins punctul culminant duminică seara. Cei de la serviciul de alimentare cu apă probabil că au crezut că s-a spart vreo ţeavă", a declarat un locuitor în vârstă de 60 de ani pentru tabloidul „The Sun”. 

Provocarea Ice Bucket presupune turnarea unei găleţi plină cu apă şi gheaţă în capul unei persoane, în cazul în care aceasta nu face o donaţie pentru cercetările în domeniul sclerozei. Campania umanitară s-a transformat însă în una mediatică, iar vedete şi politicieni îşi toarnă apa în cap, deşi fac donaţiile. În România, provocarea găleţii cu gheaţă îndeamnă oamenii să se implice în mai multe platforme umanitare: fie să doneze sânge, fie să strângă bani pentru cercetarea în domeniul sclerozei, fie pentru ajutorarea copiilor cu cancer. În Marea Britanie, cei care donează sub umbrela Ice Bucket Challenge sprijină Asociaţia pentru Boli Neuro-motorii. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite