Groapa de gunoi care ascunde 1,5 miliarde de lire sterline în Bitcoin. Un expert în calculatoare a aruncat accidental averea cripto

0
Publicat:

O groapă de gunoi care ascunde 1,5 miliarde de lire sterline în Bitcoin este păzită non-stop cu o rețea de camere video pentru a ține departe detectoarele de metale care speră să aibă noroc.

Depozitul de reciclare și deșeuri din Newport, unde James Howells crede că se află hard disk-ul
Depozitul de reciclare și deșeuri din Newport, unde James Howells crede că se află hard disk-ul

James Howells, 38 de ani, unul dintre primii investitori în cripto-monede, a făcut greșeala de a arunca 8.000 de Bitcoins în urmă cu zece ani, iar acum a început o luptă legală pentru a-i recupera, scrie dailymail.co.uk.

În urma unei neînțelegeri, partenerul său a aruncat singurul hard disk care conținea accesul la activele sale criptografice , a căror valoare a crescut în prezent la peste 450 de milioane de lire sterline, deoarece acesta le depozitase temporar într-o pungă neagră de gunoi.

De atunci, James a încercat să recupereze discul de la groapa de gunoi administrată de consiliu și a restrâns căutarea la o zonă care ar însemna excavarea a 100.000 de tone de gunoi îngropat sub dealurile cu iarbă.

Cu toate acestea, la Centrul de reciclare a deșeurilor menajere din Newport, în sudul Țării Galilor, a fost instituit un cordon de securitate strict, după ce consiliul i-a refuzat permisiunea.

Un lucrător de la centrul de reciclare a declarat pentru Mail Online: "Există pază 24 de ore din 24 - toți cei care lucrează aici știu ce ar trebui să fie îngropat în groapa de gunoi de sub dealuri.  Dar cealaltă problemă este: de unde ar putea începe să caute? Cele două dealuri mici acoperă câteva hectare, nu ar găsi niciodată. Proprietarul a vizitat locul de multe ori - dacă este aici, este sub unul dintre cele două dealuri din depărtare. Este categoric, dar nimeni nu poate ști cu siguranță dacă este aici - o parte din lucrurile care ajung sunt trimise la incineratoare. Chiar dacă consiliul ar da permisiunea, ar fi ca și cum ai căuta un ac în carul cu fân. Ar fi imposibil. Dacă nu cumva chestiile computerizate au un fel de dispozitiv de localizare, pur și simplu nu există nicio posibilitate. Omul ar trebui să uite de asta și să meargă mai departe”.

Cea mai recentă explozie a valorii Bitcoin înseamnă că, dacă James ar mai fi avut în posesia sa, ar fi valorat 451.765.891 de lire sterline, ceea ce l-ar fi pus pe lista super-bogaților alături de starul hollywoodian George Clooney, muzicianul Sting și scriitorul Stephen King.

Depozitul de deșeuri este deținut și administrat de Newport City Council, care are un buget anual de 537,3 milioane de lire sterline. Dacă Bitcoins continuă să explodeze în același ritm, averea pierdută de James ar putea valora de trei ori mai mult decât această sumă până la sfârșitul anului.

James a oferit consiliului, aflat în criză de bani, o mare parte din bani dacă îi permite lui și unei echipe de experți să înceapă săpăturile.

James a demarat o luptă legală împotriva depozitului pentru a-și recupera hard disk-ul
James a demarat o luptă legală împotriva depozitului pentru a-și recupera hard disk-ul

Dar consiliul spune că depozitul de deșeuri unde este îngropat hard-diskul nu poate fi atins din cauza unor reglementări stricte de mediu.

Chiar și așa, unii muncitori care lucrează la gunoiul de la fața locului cred că lui James ar trebui să i se acorde o șansă. Unul dintre ei a declarat: "Dacă are o idee despre locul unde ar putea fi, atunci ar trebui să i se permită să îl caute. Până la urmă este proprietatea lui, dacă poate fi returnată, de ce nu?".

Depozitul de reciclare și de deșeuri se află peste drum de un parc de magazine foarte aglomerat, unde cumpărătorii îl compătimesc pe James și milioanele sale dispărute.

Kelly Bathurst, 34 de ani, mamă însărcinată a trei copii, a declarat: "Consiliul ar fi trebuit să accepte oferta lui de a împărți banii. Aștept o casă socială, dar consiliul spune că a rămas fără bani. Ar fi putut avea câteva milioane pentru a construi locuințe de care orașul are mare nevoie”.

Tatăl a doi copii, Jordan Williams, 39 de ani, din Newport, a declarat: "Trebuie să fie ca și cum ai nimerit toate cele șase numere la loterie și apoi ți-ai dat seama că ai uitat să cumperi un bilet. Dacă este adevărat, îmi pare rău pentru tipul ăsta. Probabil că se gândește că ar trebui să trăiască pe un iaht de lux în Bahamas”.

James locuiește într-o casă terasă cu pietriș de 180.000 de lire sterline din Newport și de acolo își plănuiește următoarea acțiune împotriva Consiliului Local Newport.

El a declarat: "Din păcate, în prezent, se pare că nu doresc să coopereze și să colaboreze, ceea ce ne va conduce în cele din urmă la inițierea unor proceduri la Înalta Curte împotriva lor în viitorul apropiat. Unii experți cred că până la sfârșitul anului prețul va crește la 25.000 de dolari pe monedă. Asta ar face ca hard disk-ul meu să valoreze 1,5 miliarde de lire sterline. Consiliul poate fi fericit să lase asta la groapa de gunoi, dar eu nu sunt. Ei vor să plec și să uit de asta, dar cum ar putea cineva? De ce aș da înapoi? Tot ce vreau este o șansă de a-mi recupera proprietatea”.

James a văzut ultima dată hard disk-ul acum 10 ani, când a făcut curățenie în casa sa.

Urma să ducă gunoiul la groapa de gunoi a doua zi și s-a dus la culcare cu sentimentul că ceva nu este în regulă.

Când s-a trezit, partenera sa pusese sacii cu deșeuri în mașină și îi dusese la groapa de gunoi, crezând că îi face o favoare.

James și-a petrecut fiecare clipă din viață încercând să recupereze hard-diskul și este susținut de o echipă de investitori în fonduri de acoperire care vor lua o parte din valoare în cazul în care bitcoinul va fi recuperat cu succes.

De asemenea, el speră să folosească inteligența artificială pentru a găsi hardware-ul îngropat, dacă va primi vreodată permisiunea de a excava locul.

Vorbind anterior despre modul în care anticipează că va funcționa orice căutare, el a declarat: "Am reunit un consorțiu complet de experți în domeniu pentru a respinge toate afirmațiile despre care consiliul a spus că este îngrijorat. Am vorbit cu experți în recuperarea datelor care au lucrat cu Nasa la dezastrul navetei spațiale Columbia.Ei au reușit să recupereze datele de pe o navetă care a explodat și nu par să creadă că faptul că se află la o groapă de gunoi va fi o problemă”.

Newport Council a declarat: "Am fost contactați de mai multe ori din 2013 cu privire la posibilitatea de a recupera o piesă de hardware IT despre care se spune că ar conține bitcoini, care ar putea sau nu să se afle în depozitul nostru de deșeuri.Consiliul i-a spus de mai multe ori domnului Howells că excavarea nu este posibilă în baza permisului nostru de mediu, iar lucrările de această natură ar avea un impact negativ uriaș asupra mediului în zona înconjurătoare.Am fost foarte clari și consecvenți în răspunsurile noastre că nu îl putem ajuta pe domnul Howells în această chestiune. Poziția noastră nu s-a schimbat. Nu vom mai oferi niciun comentariu în această privință, deoarece aceasta ocupă timpul prețios al ofițerilor, care ar putea fi dedicat furnizării de servicii pentru locuitorii din Newport”.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite