Germania respinge drept „perdea de fum” acuzaţiile Rusiei că întârzie ancheta în cazul Navalnîi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul german de externe Heiko Maas a respins duminică acuzaţiile Rusiei conform cărora Germania întârzie investigaţiile în cazul opozantului rus Aleksei Navalnîi, aflat sub tratament medical la un spital din Berlin în urma unei tentative de otrăvire, relatează Agerpres care citează dpa.

Heiko Maas a subliniat într-un interviu pentru postul de televiziune ARD că Germania a confirmat deja că va aproba o solicitare a Rusiei pentru asistenţă judiciară în această chestiune şi că ambasadorul rus a fost informat. 

Clarificarea ministrului german de externe vine după ce purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova, a sugerat că autorităţile germane întârzie ancheta. 

"Berlinul trebuie să fie operativ", a spus Zaharova la postul de televiziune Russia-24, adăugând că solicitarea procurorului general rus nu a primit un răspuns încă, scrie Agerpres.

"Berlinul este pe cale să întârzie procesul de anchetă pe care îl susţine. În mod deliberat?", a mai scris Zaharova pe Facebook. "Până acum, nu suntem siguri că Germania nu face un joc dublu", a continuat ea.

Maas a spus că nu există niciun motiv pentru care Germania să facă asta şi a clarificat acuzaţiile drept o „perdea de fum”.

"Dacă Rusia nu contribuie la rezolvarea cazului sau ridică alte perdele de fum aşa cum face de mai multe zile, atunci e încă un semn că are ceva de ascuns", a spus Maas.

Germania a anunţat recent că medicii militari au descoperit în corpul lui Navalnîi un agent neurotoxic din gama Noviciok şi că nu poate fi nicio îndoială că liderul opoziţiei ruse a fost otrăvit. După ce iniţial a spus că nu are suficiente dovezi pentru a deschide o anchetă, pentru că medicii ruşi nu au descoperit urme de otrăvire, Rusia a acceptat să colaboreze cu Germania la investigaţie. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite