Germania pregăteşte cea mai mare livrare de armament pentru Ucraina

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Germania a pregătit o nouă livrare de armament pentru Ucraina, cea mai mare de la începutul invaziei ruse, scrie sâmbătă publicaţia Der Spiegel.

Germanii vor livra tancuri Leopdard Ucrainei
Germanii vor livra tancuri Leopdard Ucrainei

Ajutorul militar în valoare de 2,7 miliarde de euro cuprinde 20 de vehicule de luptă pentru infanterie Marder, 30 de tancuri Leopard 1, 15 tancuri antiaeriene Gepard, 200 de drone de recunoaştere, patru sisteme antiaeriene Irid-T şi muniţia aferentă, proiectile pentru artilerie şi peste 200 de vehicule blindate de luptă şi logistice, precizează articolul citat.

  Informaţiile au fost confirmate ulterior de ministrul german al apărării, Boris Pistorius, şi de şeful statului-major ucrainean, Andri Ermak.

"Cu toţii dorim un sfârşit rapid al acestui război groaznic şi ilegal (...) Din nefericire, deocamdată nu se întrevede. De aceeea, Germania va furniza tot ajutorul posibil - atâta timp cât este nevoie", a declarat Pistorius.  

În aprilie, Germania a livrat sisteme de apărare antiaeriană Patriot pentru armata ucraineană, esențiale în contracararea bombardamentelor rusești.

În plus, Germania a furnizat 16 camioane Zetros și două vehicule de patrulare la frontieră.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite