Bloomberg: Declarația Germaniei despre tancuri vorbește despre eșecul sprijinului occidental pentru Ucraina

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenția mai scrie că, deși Polonia, potrivit lui Boris Pistorius, a acumulat aproape 30 de tancuri din versiunea mai veche Leopard 2A4, multe dintre ele necesită reparații.

Tanc Leopard. Foto: Profimedia
Tanc Leopard. Foto: Profimedia

Declarația ministrului german al apărării, Boris Pistorius, despre livrările de tancuri Leopard 2A6 către Kiev, într-un număr mai mic decât se așteptase anterior, mărturisește eșecul politicii Occidentului de sprijinire a Ucrainei, consideră Bloomberg.

Declarația ministrului german arată eșecul intențiilor aliaților occidentali de a ajuta armata ucraineană să facă față intensificării așteptate a luptei în următoarele săptămâni”, scrie agenția.

De asemenea, Bloomberg menționează că, deși Polonia, potrivit lui Pistorius, a acumulat aproape 30 de tancuri din versiunea mai veche Leopard 2A4, „multe dintre ele sunt într-o stare deplorabilă și necesită reparații”.

Anterior, șeful Ministerului German al Apărării a declarat reporterilor la Bruxelles, unde a avut loc o întâlnire a miniștrilor apărării NATO, că țările occidentale vor putea furniza Kievului doar o jumătate de batalion de tancuri de luptă principale Leopard 2A6 mai moderne. El a mai remarcat că nu au fost luate noi angajamente pentru furnizarea tancurilor Leopard 2A6 la o reuniune a așa-numitei coaliții de tancuri de miercuri. Partidul Social Democrat din Germania (SPD), care face parte din coaliția de guvernământ, a transmis la sfârșitul lunii ianuarie că Kievul ar trebui să primească cât mai curând două batalioane (aproximativ 80 de tancuri de luptă principale) Leopard 2A6.

Pe 25 ianuarie, guvernul german a confirmat că va trimite 14 tancuri Leopard 2 în Ucraina și va da altor țări permisiunea de a reexporta aceste vehicule. Pe 7 februarie, Cabinetul German a aprobat livrarea a 178 de tancuri Leopard 1A5 la Kiev. Echipamentele militare vor fi transferate din stocurile industriei. 

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite