Ucraina primește sisteme antiaeriene Patriot. Anunțul făcut de Germania

0
Publicat:

Germania a anunțat marți că a livrat sisteme de apărare antiaeriană Patriot pentru armata ucraineană. Aceste sisteme ar putea fi esențiale în contracararea bombardamentelor rusești, relatează presa internațională.

Sistemul de apărare antiaeriană Patriot FOTO Shutterstock
Sistemul de apărare antiaeriană Patriot FOTO Shutterstock

Această livrare a fost anunțată încă de acum o săptămână de către purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene ale Ucrainei, Iurii Ihnat.

Potrivit Ukrainska Pravda, livrarea promisă de Germania a fost efectuată săptămâna trecută.

În plus, Germania a furnizat 16 camioane Zetros și două vehicule de patrulare la frontieră.

În martie, președintele ucrainean Volodimir Zelenski afirma că armata sa are nevoie de 20 de sisteme Patriot pentru a respinge în mod eficient bombardamentele rusești.

În afară de Germania, anunțuri cu privire la furnizarea de sisteme Patriot pentru armata ucraineană au făcut Statele Unite și Olanda, dar încă nu se știe dacă cele două țări le-ar fi livrat între timp.

Anunțul Germaniei survine la câteva săptămâni după ce armata ucraineană a încheiat antrenamentele privind folosirea sistemelor Patriot.

Produs de Raytheon Technologies Corp., Patriot considerat unul dintre cele mai avansate sisteme de apărare aeriană din lume. Un sistem Patriot conține între patru și opt lansatoare încărcate cu câte patru rachete.

Raytheon a construit circa 250 de sisteme Patriot, care sunt utilizate în prezent de circa 20 de ţări, inclusiv de România.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite