Frontex îşi va tripla numărul de ofiţeri la graniţa dintre Bulgaria şi Turcia

0
Publicat:

Agenţia de frontieră a Uniunii Europene, Frontex, a transmis joi că îşi va tripla numărul de ofiţeri din Bulgaria începând de luna viitoare pentru a ajuta la reducerea fluxului de persoane care ajung în blocul comunitar dinspre Turcia.

Agenţia de frontieră a Uniunii Europene, Frontex FOTO: Facebook
Agenţia de frontieră a Uniunii Europene, Frontex FOTO: Facebook

Creşterea personalului survine în contextul în care Bulgaria, alături de România, se pregăteşte să adere parţial la Schengen, spaţiul european de liberă circulaţie, o mişcare ce va elimina controalele de paşapoarte la frontierele aeriană şi maritimă începând cu 31 martie.

Verificările la frontieră pentru călătoriile terestre vor rămâne în vigoare.

Creşterea personalului ar aduce numărul ofiţerilor care lucrează acolo la un nivel cuprins între 500 şi 600, a declarat şeful Frontex, Hans Leijtens, stând lângă gardul de sârmă ghimpată de la frontieră. "Bulgaria este un partener foarte important. Fără Bulgaria nu ne putem proteja frontierele externe", a adăugat el.

Frontex a precizat că a înregistrat anul trecut circa 380.000 de treceri ilegale peste toate frontierele Uniunii Europene, cel mai ridicat nivel de după 2016.

Numărul total este totuşi în scădere faţă de vârful din 2015 şi 2016, care a fost alimentat de o creştere a afluxului de migranţi ce au fugit de război şi sărăcie din Orientul Mijlociu şi Africa.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite