Două nave ale Gărzii de Coastă au revenit acasă după ce au participat la salvarea a 3.000 de persoane pe Marea Mediterană FOTO VIDEO

0
Publicat:

Două nave ale Gărzii de Coastă au revenit acasă din misiuni internaţionale pe Marea Mediterană, unde au participat la acţiuni de căutare şi salvare pe mare, în cazul a peste 3.000 de persoane care se aflau în pericol.

FOTO Politia de Frontiera
FOTO Politia de Frontiera

Garda de Coastă a informat marţi, printr-un comunicat de presă, că şalupa maritimă de intervenţie MAI 3067 şi nava maritimă de patrulare MAI 1102, din cadrul Gărzii de Coastă, au revenit în Portul Constanţa după ce au efectuat misiuni internaţionale sub egida FRONTEX în Marea Mediterană. Navele Poliţiei de Frontieră Române au participat la misiuni specifice, dar şi la acţiuni de căutare şi salvare pe mare, unde peste 3.000 de persoane s-au aflat în pericol.

Şalupa maritimă de intervenţie MAI 3067 a participat, în perioada 7 mai - 1 noiembrie, la Operaţiunea Comună "THEMIS 2023", organizată sub egida Agenţiei Europene pentru Poliţie de Frontieră şi Garda de Coastă (FRONTEX).

image

"În perioada detaşării, poliţiştii de frontieră au desfăşurat 193 misiuni de supraveghere maritimă, efectuând un număr de 1.081 de ore de patrulare în scopul asigurării securităţii frontierei externe maritime a Uniunii Europene din Marea Mediterană. Poliţiştii de frontieră au participat la 70 acţiuni de căutare şi salvare pe mare, în care 2.488 de persoane se aflau în pericol, parte dintre aceştia, adulţi şi copii, fiind transbordaţi la bordul navei Poliţiei de Frontieră. Acestora le-a fost acordată asistenţă medicală de urgenţă, la solicitare, fiind debarcate în siguranţă conform indicaţiilor autorităţilor italiene", reiese din comunicat.

Cea de a doua navă maritima de patrulare, MAI 1102, care a revenit acasă, a participat, în perioada 9 august - 1 noiembrie, în cadrul aceleiaşi operaţiuni organizate sub egida FRONTEX.

image

"În această perioadă, poliţiştii de frontieră au desfăşurat 35 misiuni de supraveghere maritimă, efectuând un număr de 771 de ore de patrulare în scopul asigurării securităţii frontierei externe maritime a Uniunii Europene din Marea Mediterană. Poliţiştii de frontieră au participat, în această perioadă, la patru acţiuni de căutare şi salvare pe mare în care 576 de persoane se aflau în pericol, parte din acestea fiind transbordate la bordul navei MAI 1102. Acestora le-a fost acordată asistenta medicală de urgenţă, la solicitare, ulterior fiind debarcate în siguranţă conform indicaţiilor autorităţilor italiene", se mai spune în comunicat.

image

În total, în cadrul celor două misiuni, au participat 51 de poliţişti de frontieră, ofiţeri şi agenţi de poliţie, care au contribuit prin pregătirea lor profesională dar şi prin empatia de care au dat dovadă, la desfăşurarea cu succes a tuturor misiunilor încredinţate.

Obiectivul principal al Operaţiunii Comune "THEMIS" este reprezentat de sprijinul autorităţilor italiene în supravegherea şi controlul frontierelor maritime ale Uniunii Europene, precum şi de căutare şi salvare a persoanelor aflate în dificultate pe mare (Search and Rescue) la frontiera maritimă a Uniunii Europene.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite