Creștere semnificativă a numărului de migranți intrați ilegal în UE, de la un an la altul

0
Publicat:

Numărul de migranţi care au intrat ilegal în Uniunea Europeană a crescut semnificativ de la an la an, potrivit Frontex, agenţia pentru poliţia de frontieră şi garda de coastă a blocului

Migranți în Italia. FOTO Profimedia
Migranți în Italia. FOTO Profimedia

În primele 11 luni ale anului 2022, aproximativ 308.000 de persoane au trecut ilegal frontierele externe ale UE, o creştere de 68% faţă de aceeaşi perioadă în 2021 şi cel mai înalt nivel după 2016, a anunţat Frontex în această săptămână, scrie Agerpres. 

Balcanii de Vest au fost din nou "cea mai activă rută de migraţie către UE", potrivit agenţiei, care a înregistrat aproximativ 140.000 de traversări ilegale în regiune - o creştere de 152% faţă de 2021.

Italia a înregistrat de asemenea o creştere semnificativă a sosirilor ilegale, Ministerul de Interne anunţând peste 98.000 de migranţi sosiţi cu barca până mijlocul lunii decembrie, în creştere de la aproximativ 63.000 între ianuarie şi decembrie 2021, mai scrie sursa citată. 

Pe de altă parte, aproximativ 17.000 de persoane au sosit în Grecia şi Cipru până acum în acest an. Pe fondul conflictelor, represiunii sau consecinţelor schimbărilor climatice în ţările lor de origine, oameni din toată Africa, Orientul Mijlociu şi Asia, sperând într-o viaţă mai bună în UE, încearcă să ajungă în UE în fiecare an, adesea în condiţii foarte periculoase.

Pe lângă ruta Balcanilor de Vest, ruta central-mediteraneană a fost cea mai activă anul acesta, migranţii încercând să ajungă cu barca în Italia, Spania sau Grecia, potrivit Frontex.

Potrivit Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie (OIM) a ONU, aproape 2.000 de migranţi au murit în timp ce încercau să ajungă în Europa prin Marea Mediterană în acest an.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite