Finlanda nu va mai permite intrarea în țară a turiștilor ruşi

0
Publicat:

Finlanda își va închide granița pentru cetățenii ruși cu vize de turism în spaţiul Schengen, începând de joi de la miezul nopții (21.00 GMT), ceea ce se așteaptă să ducă la o scădere semnificativă a traficului transfrontalier, a anunțat guvernul, conform Reuters.

Finlanda: Decizia actuală ar putea duce la o creştere a numărului cererilor de azil Foto: Arhivă
Finlanda: Decizia actuală ar putea duce la o creştere a numărului cererilor de azil Foto: Arhivă

Fluxul de cetățeni ruși este acum văzut ca punând în pericol relațiile internaționale ale Finlandei, a declarat ministrul finlandez al afacerilor externe, Pekka Haavisto, într-o conferință de presă.

Cetățenii ruși vor putea în continuare intra în Finlanda pentru vizitarea familiei, precum și pentru muncă sau studii, a adăugat el.

Anunţul mobilizării "parţiale" a Moscovei pentru războiul din Ucraina, care s-a tradus printr-o creştere a numărului de intrări în ţara nordică din Rusia, "a avut un impact semnificativ" asupra deciziei, a afirmat Pekka Haavisto, conform Agerpres.

Potrivit ministrului, referendumurile "ilegale" de anexare în estul Ucrainei şi presupusul sabotaj al gazoductelor Nord Stream în Marea Baltică "au sporit îngrijorările".

Guvernul finlandez anunțase încă de vineri că intenționează să oprească turismul din Rusia și că o decizie urma să fie finalizată în zilele următoare.

Helsinki a recunoscut totodată că decizia actuală ar putea duce la o creştere a numărului cererilor de azil, dar şi a tentativelor de trecere ilegală a frontierei.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite