Cum a ajuns o muncitoare chineză să dea lovitura cu Bitcoin la Londra. Fraudă de 5 miliarde de lire sterline

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O muncitoare chineză a fost condamnată, vineri, 24 mai 2024, pentru spălare de bani cu Bitcoin în valoare de peste 5 miliarde de lire sterline, după ce poliția a descoperit că a cheltuit sume exorbitante pe proprietăți de lux și mașini.

Bitcoin. FOTO Arhivă
Bitcoin. FOTO Arhivă

Jian Wen, o femeie în vârstă de 42 de ani, a încercat să cumpere unele dintre cele mai scumpe proprietăți din Londra, inclusiv un conac din Hampstead de 23 de milioane de lire sterline, stârnind suspiciunile poliției.

Investigația a dezvăluit că Wen acționa ca intermediar într-o schemă de gestionare a averii frauduloasă și că a furat bani de la peste 128.000 de investitori, potrivit metro.co.uk

Wen s-a mutat în Marea Britanie în 2007 și a locuit modest în Leeds între 2011 și 2017, înainte de a se muta la Londra și a-și găsi un loc de muncă la un restaurant chinezesc din Abbey Wood.

Viața ei a luat o schimbare bruscă după ce a văzut o reclamă pe aplicația chineză de socializare WeChat, care căuta un "majordom" pentru o femeie bogată ce pretindea că deține o afacere cu diamante și antichități la nivel global.

Wen s-a mutat curând într-o casă de lux cu șase dormitoare în Hampstead Heath în septembrie 2017, plătind o chirie lunară de 17.000 de lire sterline.

Ea conducea mașini de lux și 18 luni mai târziu și-a înscris fiul din China la o școală privată cu taxe de 6.000 de lire sterline pe trimestru.

Poliția a percheziționat proprietatea din Hampstead, cunoscută sub numele de Manor House, și a confiscat o cutie de valori care conținea portofele digitale cu Bitcoin în valoare de peste 1,4 miliarde de lire sterline.

Wen a pledat nevinovată, dar a fost condamnată vineri de un juriu de la Southwark Crown Court pentru că a fost implicată în spălarea de bani între octombrie 2017 și ianuarie 2022.

Acuzațiile au fost legate de spălarea a 150 de Bitcoin, în valoare de aproximativ 7,5 milioane de lire sterline.

Wen a susținut că nu știa că Bitcoin provenea din activități frauduloase și a insistat că a fost înșelată de unul dintre complicii săi.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite