„Cruciada“ tabloidelor britanice împotriva românilor: îi cer premierului Cameron să nu ridice restricţiile de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Europarlamentarul britanic Nigel Farage, un eurosceptic devotat
Europarlamentarul britanic Nigel Farage, un eurosceptic devotat

Cotidianul britanic Daily Express a lansat o petiţie prin care premierului David Cameron i se cere să menţină controlul asupra imigrării lucrătorilor români şi bulgari în Marea Britanie. Ediţia de astăzi a publicaţiei britanice se deschide cu un articol intitulat „Alăturaţi-vă cruciadei noastre… opriţi invazia imigranţilor europeni în Mare Britanie“.

Lucrătorii români şi bulgari vor putea munci liber în Marea Britanie de la 1 ianuarie 2014, iar premierul David Cameron insistă că nu poate face nimic în acord cu legislaţia europeană pentru a evita ridicarea restricţiilor temporare de muncă.

Petiţia îi cere lui Cameron să aibă curajul să înfrunte Bruxelles-ul şi să protejeze lucrătorii britanici, menţinând restricţiile actuale.

„Susţin 100 la sută campania Daily Express. Este ceva ce am cerut şi eu în Camera Comunelor. Să spunem UE că Marea Britanie nu va primi români şi bulgari ar ajuta la renegocierea statului nostru de membru al UE", a declarat parlamentarul conservator Philip Hollobone.

„Este imperativ să începem să tragem la răspundere Guvernul şi să încetăm să mai folosim scuza că nu se poate face nimic în legătură cu deschiderea graniţelor pentru bulgari şi rămâni", a declarat liderul UKIP, Nigel Farage.

„Mi-ar plăcea să îl văd pe David Cameron luându-şi inima în dinţi şi înfruntând UE. Avem o creştere a şomajului în rândul tinerilor, aglomerare şcolilor şi spitalelor. Pur şi simplu nu ne permitem să avem sute de persoane care vin în Marea Britanie în ianuarie în timp ce noi încercăm să redresăm economia noastră fragilă", a adăugat el.

Cameron a promis să renegocieze statutul de membru UE al Marii Britanii şi să organizeze un referendum.

Publicaţiile eurosceptice din Marea Britanie argumentează opoziţia lor faţă de ridicarea restricţiilor pe piaţa muncii pentru bulgari şi români prin numărul crescut de cerşetori sau infractori din aceste două state, deşi cele două fenomene nu sunt conectate, după cum a reieşit din rapoartele autorităţilor. 


Românii din Marea Britanie, ofensivă la atacurile de imagine

Un grup de opt ofiţeri români de poliţie a sosit la Londra pentru a participa alături de Poliţia Metropolitană londoneză (MET) în proiectul Nexus care vizează crearea primelor echipe multinaţionale de poliţie din Uniunea Europeană. Ofiţerii au fost primiţi de Ambasadorul român, care a salutat promptitudinea autorităţilor naţionale faţă de programele comune de cooperare în domeniul aplicării legii.  

Corlăţean: 40.000 de copii au apelat la beneficii sociale în Marea Britanie în 2012, însă doar 324 sunt români

Ministrul de Externe Titus Corlăţean a precizat că există o discrepanţă între declaraţiile unor politicieni britanici privind accesul românilor la beneficiile sociale din Marea Britanie avân în vedere că, în 2012, doar 324 de copii români au cerut ajutoare, dintr-un total de 40.000 de copii de imigranţi, adică mai puţin de 1%.

În cadrul vizitei de lucru efectuate la Londra, joi şi vineri, ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a discutat, printre altele, cu omologul britanic, William Hague, problema "abuzurilor" la dreptul la libera circulaţie în UE.

Vieţile românilor din Marea Britanie, ruinate de retorica înşelătoare, spune ambasadorul Ion Jinga

Vieţile şi reputaţia românilor muncitori din Marea Britanie sunt ruinate de statistici înşelătoare şi de retorica „sperietoare" folosită intens, de la mass-media la politicieni, susţine ambasadorul român la Londra, pe blogul său de pe Huffington Post. Ambasadorul român la Londra se implică activ în combaterea imaginii negative promovate de anumite facţiuni politice sau mediatice din Regat, faţă de românii din Marea Britanie.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite