Poziţia oficială a guvernului britanic: „Restricţiile de muncă pentru români şi bulgari vor fi ridicate la 1 ianuarie 2014”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un diplomat britanic dă asigurări că Londra va ridica restricţiile de muncă pentru români şi bulgari în 2014
Un diplomat britanic dă asigurări că Londra va ridica restricţiile de muncă pentru români şi bulgari în 2014

Restricţiile de muncă impuse românilor şi bulgarilor vor fi ridicate la 1 ianuarie 2014, acesta fiind poziţia oficială a guvernului de la Londra, susţine un diplomat al Ambasadei Regatului Unit la Sofia.

Într-un interviu acordat vineri televiziunii bulgare bTV, Catherine Barber, directorul adjunct al Ambasadei Marii Britanii la Sofia, a comentat articolele din presa britanică privitoare la valul de imigranţi români şi bulgari care vor da năvală în Regatul Unit, informează novinite.com. Barber a dat asigurări că guvernul de la Londra va respecta prevederile europene şi va trata românii şi bulgarii ca pe ceilalţi cetăţeni ai UE.

Diplomatul detaşat la Sofia a declarat că anterior ridicării restricţiilor de muncă guvernul britanic trebuie să ia măsuri pentru a proteja sistemul de asigurări sociale împotriva abuzurilor, argumentând că mereu vor exista oameni care vor prefera să trăiască de pe urma ajutorarelor sociale.

„Imigranţii aduc beneficii economice ţării (n.r. - Marii Britanii), însă ne-ar plăcea să atragem pe cei mai buni şi pe cei mai talentaţi”, a mai declarat Barber. „Să sperăm că bulgarii care se află deja în Marea Britanie se simt bineveniţi, iar cei care vor ajunge acolo, după 1 ianuarie, se vor simţi la fel”, şi-a continuat ideea diplomatul britanic.

Întrebată despre campania negativă pe care intenţionau s-o desfăşoare britanicii, pentru a-i convinge pe români şi pe bulgari să nu se mute în arhipelagul britanic, Barber a caracterizat materialele drept „poveşti amuzante ale unor cetăţeni de rând”.

Diplomatul britanic a subliniat că nici Partidul Independent, nici liderul acestuia, Nigel Farage, cel care a lansat campania negativă, nu au nicio influenţă asupra guvernului de la Londra. De asemenea, Barber a adăugat că partidul lui Farage nici nu e reprezentat în Camera Comunelor.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite