Criza din Grecia. Preşedintele Comisiei Europene: „Mă simt trădat“ şi „afectat“ de spectacolul oferit Europei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker (dreapta), trădat de premierul grec Alexis Tsipras
Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker (dreapta), trădat de premierul grec Alexis Tsipras

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, s-a declarat luni „afectat“ şi „trădat“ din cauza eşecului negocierilor dintre Grecia şi creditorii săi, într-o declaraţie extrem de critică faţă de liderii greci. Şeful CE a precizat că pachetul de măsuri propus Greciei de creditorii internaţionali nu implică tăieri de pensii şi salarii, aşa cum a invocat guvernul condus de Alexis Tsipras pentru a respinge acest plan.

"Sunt profund afectat de spectacolul care a fost oferit Europei sâmbăta trecută (...) După toate eforturile pe care le-am facut mă simt trădat, deoarece eforturile mele au fost insuficient luate în calcul", a spus Juncker, jurnaliştilor.

Propunerea făcută Greciei de creditorii săi şi care va fi supusă referendumului "nu este un pachet stupid de austeritate", a susţinut acesta.

„Nu sunt tăieri de salarii în acest pachet, nu sunt tăieri de pensii“, a spus Juncker, subliniind că executivul european a "insistat pentru mai multă dreptate socială în unele măsuri" discutate de Atena cu creditorii săi. Juncker cerut poporului grec să voteze „da“ la referendumul organizat duminică în Grecia.

Pe de altă parte, şeful Comisiei Europene a atras atenţia că „ieşirea Greciei din zona euro nu a fost niciodată şi nu va fi o opţiune“ şi le-a cerut grecilor să aprobe la referendumul de duminică planul de asistenţă financiară propus de creditorii internaţionali.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite