Consilier al lui Zelenski, despre lupta pentru Severodoneţk: „Terifiantă din punct de vedere militar”. Cum ar putea fi câştigată bătălia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Profimedia (Arhivă)
FOTO Profimedia (Arhivă)

Oleksiy Arestovici, un consilier al preşedintelui Volodimir Zelenski, a afirmat pentru televiziunea naţională că „lupta pentru Lîsîceansk şi Severodonetsk a ajuns la apogeu", informează CNN.

„Această fază este terifiantă din punct de vedere militar", a declarat el. 

De asemenea, Arestovici a asemănat situaţia cu „runda a 18-a” a unui meci de box, potrivit CNN.

„Orice tabără care trimite două batalioane de artilerie acolo câştigă această luptă. Să vedem cine trimite. Cine are acele batalioane, doar comandamentele militare din ambele părţi ştiu", a mai adăugat Arestovici. 

Totodată, în urmă cu câteva zile, un fost comandant al forţelor americane din Europa a descris bătăliile din estul Ucrainei ca fiind un „meci de box la categoria grea" în care „nu a existat încă o lovitură de knock-out". 

Generalul-locotenent în retragere, Mark Hertling, a publicat pe Twitter un mesaj în care afirmă că Severodoneţk a fost printre locurile unde a avut loc acest fel de luptă de tip lovitură şi contralovitură. 

„Este un meci de box la categoria grea. În două luni de lupte, nu a existat încă o lovitură de knock-out. Va veni, pe măsură ce forţele Rusiei se vor epuiza tot mai mult", a prevestit el. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite