Un general american compară războiul dintre Rusia şi Ucraina cu un „meci de box la categoria grea”: „Urmează un KO în curând”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă / EPA-EFE
FOTO Arhivă / EPA-EFE

Mark Hertling, un general american în retragere, a comparat luptele dintre Rusia şi Ucraina cu un „meci de box la categoria grea”. Acesta a mai spus că până acum nu a existat „o lovitură KO”, dar aceasta va veni pe măsură ce armata rusă devine din ce în ce mai epuizată.

Bărbatul, care a fost comandat al armatei americane în Europa, a mai spus că atacurile dintre cele două părţi în Donbas au fost ca un „pumn-contră”, în care schimburile de focuri, contraatacurile şi liniile fronturilor într-o continuă schimbare, au făcut ca progresul să se lase aşteptat.

„Lupta de la Donbas a fost un slugfest (luptă dură) de peste 2 luni, aşa că una din aşteptări ar fi avansarea unei părţi sau a celeilalte”, a spus Hertling. 

În plus, el a precizat că în timp ce ambele ţări s-au confruntat cu pierderi omeneşti, Ucraina s-a putut bucura de avantajul că oamenii „au voinţă” şi nu s-au lăsat demoralizaţi de numărul mare de morţi (soldaţi şi civili).

Ucraina a cerut ţărilor occidentale să trimită mai multe arme după ce a recunoscut că este depăşită de artileria rusă pe câmpul de luptă. Hertling a spus că se aşteaptă ca resursele Ucrainei să crească pe măsură ce ţara a obţinut şi a beneficiat de noi echipamente.

Steven Pifer, care a servit ca ambasador al SUA în Ucraina, a declarat recent pentru Insider că unii specialişti au cred că există posibilitatea ca războiul să se prelungească până în 2023 sau 2024.

„Este probabil să se transforme într-un război de uzură, în care părţile se lovesc reciproc, dar niciuna nu este capabilă să realizeze un fel de descoperire decisivă care să pună capăt războiului. Acesta pare să fie scenariul cel mai probabil pentru război”, a spus Pifer.

După eşecurile majore din primele zile ale războiului din Ucraina, forţele ruse înregistrează treptat câştiguri în regiunea Donbas. Progresele pe care le face armata rusă, pe lângă tensiunile pe care războiul le-a pus asupra economiei globale, au ridicat semne de întrebare dacă Putin începe să câştige acest război.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite