Coasta Amalfi va avea propriul aeroport: când se va deschide

0
Publicat:

Cu satele sale, parcă pictate în culori vii și superbele peisaje ale plantaților de lămâi, care atrag milioane de turiști în fiecare an, Coasta Amalfi din Italia este unul dintre cele mai fermecătoare locuri de pe planetă. Cu toate acestea, accesul către această destinație de vis nu a fost întotdeauna ușor. Până acum.

Peisaj cu orașul Atrani, Coasta Amalfi FOTO Shutterstock
Peisaj cu orașul Atrani, Coasta Amalfi FOTO Shutterstock

Un nou capitol în istoria călătoriilor către Coasta Amalfi este pe cale să înceapă, potrivit Euronews.com.

Aeroportul Salerno Costa d’Amalfi se redeschide la vară

Aeroportul Salerno Costa d’Amalfi, situat la doar 45 de kilometri sud-est de orașul Amalfi și la 21 de kilometri de Salerno, va fi renovat și redeschis pentru zboruri comerciale, începând din iulie 2024.

Inițial, construit în 1926 și trecând prin mai multe transformări de-a lungul anilor, acest aeroport a servit ca bază militară, școală de zbor și centru de pompieri în trecutul său bogat. Cu toate acestea, în ciuda unor încercări anterioare de a-l deschide pentru zboruri comerciale în 2007, acesta a fost închis complet, în 2016.

Cu redeschiderea sa planificată pentru acest an, călătorii vor putea evita traseul obositor de la Aeroportul Napoli și combinația de trenuri și autobuze, necesare pentru a ajunge la destinația finală.

Așadar, Aeroportul Salerno Costa d’Amalfi va oferi o alternativă mai convenabilă și mai directă pentru cei care doresc să exploreze splendoarea Coastei Amalfi.

Primul zbor comercial este programat pentru 11 iulie, când compania aeriană spaniolă de buget Volotea va începe să opereze zboruri către și dinspre litoral. Patru rute au fost deja anunțate, legând coasta de destinații precum Cagliari, Verona și Catania în Italia, precum și Nantes în Franța. Zborurile către Nantes și Cagliari vor începe în iulie, în timp ce cele din Verona și Catania sunt programate să înceapă din septembrie.

Flux mai mare de turiști

Cu toate acestea, odată cu promisiunea de accesibilitate sporită vine și responsabilitatea. Autoritățile locale sunt conștiente de impactul pe care o creștere a fluxului de turiști îl poate avea asupra infrastructurii și a mediului natural din zonă.

Cu planuri de extindere continuă, până în 2043, se speră că aeroportul va putea să gestioneze aproximativ șase milioane de pasageri pe an.

În ciuda acestor îngrijorări, întreprinderile din domeniul turismului și ospitalității din regiune salută cu entuziasm această dezvoltare, văzând-o ca pe o oportunitate de a aduce mai multe afaceri și de a spori atractivitatea acestei destinații încântătoare.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite