Sezonul de turism debutează în forță la mare, odată cu minivacanța de Paște. Ofertele de pe Litoral și din Deltă

0
Publicat:

Cum bugetarii - dar nu doar ei - vor avea liber în perioada 1‑6 mai, industria ospitalității de pe litoral vine cu oferte pentru toate gusturile și buzunarele, pentru această perioadă în care, în mod tradițional, vin primii turiști la mare.

Stațiunea Mamaia sursa foto arhiva
Stațiunea Mamaia sursa foto arhiva

Primele evenimente pe litoral sunt planificate încă de la sfârșitul lunii aprilie. În perioada 26 -29 aprilie, Costinești găzduiește festivalul de muzică „Hustle”, iar în perioada 1‑7 Mai, petrecăreții se mută în stațiunea Mamaia pentru o nouă ediție a festivalului de muzica electronică „Suvawes”.

Pe litoral mai sunt organizate festivaluri culinare, parade și bineînțeles multe petreceri. 

Tarife pe litoral

Tarifele pregătite de hotelieri sunt diverse: de la cazare simplă, fără mic dejun până la pachete pentru perioada de 1 mai sau Paști sau chiar pentru întreaga perioadă. Cele mai mici prețuri sunt prin agențiile de turism.

„Prețurile pentru minivacanța de 1 mai și Paște, prin agenția noastră, încep în stațiunea Mamaia de la 155 de lei pe noapte pentru o cameră dublă, la un hotel de trei stele, iar dacă vorbim de un hotel de patru stele prețul este de 239 de lei pe noapte pentru o cameră. Avem oferte bune și pentru stațiunea Eforie Nord: la trei stele -125 de lei pe noapte camera dublă iar la patru stele prețul pornește de 378 de lei pe noapte. Pentru stațiunea Neptun, prețurile pornesc de la 196 de lei pe noapte la trei stele și de la 236 de lei pe noapte la patru stele, cu micul dejun inclus”, a declarat Ștefan Necula, managerul unei agenții de turism specializată în ofertele pe litoralul românesc.

La polul opus se situează ofertele de lux, pentru cei care nu vor să nu aibă nicio grijă în minivacanță.

„În hotelul nostru pachetul pornește de la 3.400 de lei pe noapte pentru doi adulți și include trei nopți de cazare, în perioada 3‑6 mai, o cină, prânz pascal cu muzica live, primire tradițională cu cozonac, ouă și vin în noaptea Învierii dar și servicii speciale pentru cei mici cum ar fi vânătoare de ouă și atelier de încondeiat ouă. De asemenea, oaspeții noștri au acces gratuit la piscină interioară, la spa, jacuzzi și sala de fitness", a declarat Cristina Calispera, șef recepție la un hotel de patru stele din stațiunea Mamaia.

La același hotel, cazarea în perioada întregii minivacanțe pornește de la 229 de euro pe noapte.

Oferte în Delta Dunării

Oferte nenumărate sunt în Delta Dunării, atât de 1 Mai cât și de Paști.

Un sejur de trei nopți la pensiunea noastră, în perioada 3‑6 mai, pornește de 1900 de lei pe noapte pentru o persoană, include toate mesele, cu preparate tradiționale și bineînțeles din pește, spectacole tradiționale, foc de tabără și excursii în Delta Dunării. Turiștii noștri pot pescui, au sala de fitness, biliard iar cei mici beneficiază de un loc de joacă”, a declarat Daniel Ilușca, administratorul unui complex turistic din Crișan, Delta Dunării.

„Pachetul oferit de pensiunea noastră este de trei nopți de cazare la prețul de 800 lei de persoană și include cazare în cameră dublă, mic dejun, cină, prânz festiv în ziua de Paște. Pentru minivacanțele de 1 Mai și Paște, la noastră avem deja rezervări în proporție 80 la sută din totalul locurilor de cazare”, a declarat Corina Davidov, reprezentanta unei pensiuni din Sulina.

Cei care vor să vină cu grupul de prieteni au posibilitatea de a închiria integral un hotel plutitor de 4 stele cu 8 camere. Este de fapt o croazieră, pentru că vor fi tractați pe toată perioada sejurului.

Pentru trei zile de cazare, în sistem all inclusive asigurat de administratorii și personalul hotelului, prețul este de 5.500 de euro.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite