Charles Michel recomandă acordarea de azil militarilor care dezertează din armata rusă: „Părăsiţi câmpul de luptă” VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Charles Michel, preşedintele Consiliului European, îi încurajează pe militarii ruşi să depună armele şi să părăsească frontul, pentru a nu fi complici la crimele de război. Preşedintele european afirmă că UE ar trebui să se gândească la posibilitatea de a acorda azil militarilor care vor să abandoneze lupta.

Conform The Guardian, liderul şi-a expus într-un discurs în Parlamentul European „furia faţă de crimele împotriva umanităţii, împotriva civililor nevinovaţi din Bucea şi din multe alte oraşe” şi le-a solicitat militarilor ruşi să nu mai asculte de ordinele primite. 

„Dacă nu vreţi să luaţi parte la uciderea fraţilor şi surorilor voastre din Ucraina, dacă nu vreţi să fiţi criminali, depuneţi armele, nu mai luptaţi, părăsiţi câmpul de luptă”, a continuat Charles Michel. 

Preşedintele a prezentat ideea unor europarlamentari, care au recomandat acordarea de azil militarilor ruşi care dezertează din armata rusă, şi a afirmat că „este o idee bună”.

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri