ONU: Cadavrele din Bucea trebuie exhumate şi identificate pentru a investiga crimele de război

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Civili ucişi la Bucea FOTO EPA-EFE
Civili ucişi la Bucea FOTO EPA-EFE

Înaltul Comisar al ONU, Michelle Bachelet, a transmis luni că toate cadavrele trebuie exhumate şi identificate pentru a investiga crimele de război comise de trupele ruse.

„Sunt îngrozită de imaginile cu civili care zac morţi pe străzi şi în gropi improvizate în oraşul Bucea, din Ucraina”, a transmis Michelle Bachelet. 

„Rapoartele care apar din această zonă şi din alte zone ridică întrebări serioase şi îngrijorătoare cu privire la posibile crime de război, încălcări grave ale dreptului umanitar internaţional şi încălcări grave ale dreptului internaţional. Este esenţial ca toate cadavrele să fie exhumate şi identificate, astfel încât familiile victimelor să poată fi informate, iar cauzele exacte ale morţii să fie stabilite. Ar trebui luate toate măsurile pentru a păstra dovezile”, a mai declarat Înaltul Comisar al ONU. 

Potrivit procurorului general Irina Venediktova, procurorii care anchetează posibilele crime de război comise de trupele ruse au descoperit 410 cadavre în oraşele situate în apropierea Kievului. 

Rusia neagă acuzaţiile potrivit cărora trupele sale ar fi omorât civili în Bucea. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite