Război în Ucraina: Charles Michel denunţă atrocităţile comise de armata rusă lângă Kiev. Şeful diplomaţiei ucraine a distribuit imagini şocante de la Bucea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Charles Michel FOTO EPA-EFE
Charles Michel FOTO EPA-EFE

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a denunţat duminică atrocităţile comise de armata rusă în regiunea Kiev şi a anunţat că urmează mai multe sancţiuni împotriva Moscovei.

„Şocat de imaginile bântuitoare cu atrocităţile comise de armata rusă în regiunea Kiev eliberată”, a scris Charles Michel pe contul său de Twitter.

UE ajută Ucraina şi organizaţiile neguvernamentale să strângă dovezi necesare pentru urmărirea în instanţele internaţionale. Urmează mai multe sancţiuni UE şi mai multă susţinere, a adăugat preşedintele Consiliului European inserând hashtag-ul BuchaMassacre.

Ministrul de Externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, a distribuit pe reţelele de socializare imagini şocante cu crimele comise de armata rusă în oraşul Bucea.

„Masacrul de la Bucea a fost deliberat. Ruşii vor să elimine cât de mulţi ucraineni pot. Trebuie să îi oprim şi să îi dăm afară. Cer ACUM noi sancţiuni devastatoare din partea G7 (Grupul celor mai industrializate şapte ţări din lume, n. red.): embargo pentru petrol, gaze, cărbuni; închiderea tuturor porturilor pentru navele şi bunurile ruseşti, deconectarea tuturor băncilor ruseşti de la SWIFT”.

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri