Captură impresionantă de cocaină în Spania: 6,5 tone de droguri erau ascunse în cutii cu banane

0
Publicat:

Garda Civilă spaniolă a anunţat joi mai multe capturi efectuate împreună cu autorităţile columbiene, totalizând peste 6,5 tone de cocaină care urmau să intre în Spania prin portul Algeciras din Strâmtoarea Gibraltar, ascunse în cutii de banane, informează AFP, citată de Agerpres.

Drogurile erau ascunse în cutii cu banane FOTO Arhivă
Drogurile erau ascunse în cutii cu banane FOTO Arhivă

Treisprezece persoane au fost "arestate pentru că au încercat să introducă în portul Algeciras peste 6,5 tone de cocaină în containere de banane din America de Sud", a precizat Garda Civilă într-un comunicat.

Două capturi de 3 şi, respectiv, 1,25 tone au fost făcute în Columbia în decembrie, iar o alta, de 2,29 tone de cocaină provenind Ecuador, în portul Algeciras în luna mai. Şeful organizaţiei infracţionale responsabile de acest trafic este "considerat a fi unul dintre principalii traficanţi de droguri din Spania, având baza la Malaga", a adăugat Garda Civilă, fără a preciza dacă acesta a fost arestat.  

Marfa valora pe piața neagră peste 233 milioane de euro

Valoarea totală a capturilor este estimată la peste 233 de milioane de euro pe piaţa neagră, relatează Agerpres.

 Pe lângă droguri, aproape un milion şi jumătate de euro în numerar, dar şi maşini şi ceasuri de lux au fost confiscate în urma percheziţiilor efectuate la mai multe locuinţe şi depozite din provinciile Cadiz şi Malaga (sudul Spaniei), în special la Algeciras.

Din cauza legăturilor strânse ale Spaniei cu America de Sud, de unde provine cocaina, Spania este una dintre principalele porţi de intrare a drogurilor în Europa.

Bandele mafiote din Roma se luptă pentru controlul traficului de cocaină

Locuitorii din Roma se tem că violențele specifice anilor `80 vor redeveni realitate, după ce la începutul lunii aprilie 2023 au avut loc trei crime. Poliția crede că cele trei crime au avut legătură între ele și că sunt asociate cu traficul de cocaină.

Cele trei crime au avut loc în decurs de o săptămână și au părut mai degrabă execuții. Un bărbat a fost ucis într-o stație de benzină în timp ce își făcea plinul la mașină, un altul a murit, de asemenea, sub o ploaie de gloanțe, iar cel din urmă a fost ucis într-un alt colț al orașului. Cel puțin despre doi dinte ei, poliția spune că au fost uciși de către indivizi aflați pe scutere

Nu există nicio îndoială că a fost opera unor asasini profesioniști”, a declarat o sursă din cadrul poliției pentru un ziar local.

  Caracterul îndrăzneț al crimelor, împreună cu faptul că Roma nu a mai avut parte de astfel de evenimente de câteva decenii, l-au determinat pe Roberto Gualtieri, primarul Romei, să tragă un semnal de alarmă.  „Trebuie să combatem această crimă organizată și traficul de droguri”, a scris acesta pe Twitter, scrie Independent.  

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite