Aproape un kilogram de cocaină, descoperit în mașina unui român la intrarea în ţară prin Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un român care a încercat să introducă în ţară aproape un kilogram de cocaină a fost prins joi, în Punctul de trecere al Frontierei Giurgiu. Captura a fost posibilă cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti. În autovehicul a fost găsită cantitatea de 850 de grame de cocaină.

Bărbatul s-a prezentat, în jurul orei 14.00, la punctul de control pe sensul de intrare în ţară dinspre Bulgaria. În urma verificărilor suplimentare efectuate de către poliţiştii de frontieră în linia a II-a de control, sub bancheta din spate a autovehiculului a fost descoperită o pungă din plastic, în care se aflau patru pachete de formă dreptunghiulară, sigilate cu bandă adezivă, conţinând cocaină.

Au fost sesizaţi procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală, care au reținut faptul că cele peste 850 grame de cocaină (drog de mare risc), au fost introduse de inculpat pe teritoriul României cu scopul de a fi comercializate.

S-a dispus reținerea pentru 24 de ore a bărbatului în cauză, care va fi cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic internațional de droguri de mare risc și trafic intern de droguri de mare risc. În cursul zilei de azi, a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului București, cu propunerea de arestare preventivă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile.

Pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite