Ce este cocaina roz: noul drog cu prețuri exorbitante a fost descoperit de polițiști pe litoral

0
Publicat:

„Cocaina roz“, originară din Columbia, a ajuns și pe litoralul românesc. În minivacanța de 1 Mai, oamenii legii au prins 11 dealeri străini care plasau substanţele interzise la festivaluri. Drogurile erau ascunse în tablourile din apartamante închiriate şi erau vândute pe grupuri de WhatsApp.

image

„Cocaina roz“ a ajuns şi în România după ce a luat cu asalt pieţele din SUA şi din Vestul Europei.

Drogul este originar din Columbia, iar pe piaţa americană şi europeană se vinde cu 500 de euro gramul. „Praful roz“ costă de șapte ori mai mult decât cocaina.

Potrivit Vice, „cocaina roz“ este un mix de ketamină, MDMA şi un colorant alimentar roz, adăugat doar pentru a face substanţa uşor de recunoscut.

Drogul este creat şi vândut de o generaţie nouă şi tânără de traficanţi din Columbia care s-au apucat să producă această substanţă pentru turiştii care frecventează cluburile de noapte din Columbia.

Drogul, care nu are nicio legătură cu cocaina, a fost produs pentru prima dată în 2010. Prima ţară europeană în care a apărut cocaina roz a fost Spania. Denumirea vine de la faptul că, iniţial, în compoziţie, se regăsea şi drogul psihedelic 2C. Colorantul alimentar roz are aromă de căpşuni şi a fost adăugat exclusiv din raţiuni de marketing.

Cocaina roz poate da un amestec de sentimente odată ce este ingerată. Cei care o consumă pot avea halucinații, euforie, greață, vărsături, agitație, ritm cardiac rapid, tensiune arterială ridicată, probleme respiratorii și convulsii.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite