Cancelarul german Olaf Scholz sprijină aderarea României la spațiul Schengen

0
Publicat:

Cancelarul german Olaf Scholz a anunțat că susține aderarea României, Bulgariei și Croației la spațiul Schengen, relatează Reuters, conform Agerpres. Liderul guvernului german a afirmat că cele trei țări întrunesc toate criteriile tehnice pentru aderare și că va „lucra pentru a le vedea ca membre cu drepturi depline”. 

Cancelarul german sprijină aderarea a trei țări la spațiul Schengen FOTO EPA-EFE (Arhivă)
Cancelarul german sprijină aderarea a trei țări la spațiul Schengen FOTO EPA-EFE (Arhivă)

Schengen-ul este una dintre cele mai mari succese ale Uniunii Europene, iar noi trebuie să-l protejăm și să-l dezvoltăm. Iar asta înseamnă și să acoperim golurile rămase”, a declarat Scholz.  

De asemenea, cancelarul Germania a afirmat că sprijină aderarea României, Bulgariei și Croației: 

Croația, România și Bulgaria îndeplinesc toate criteriile tehnice pentru a fi membri cu drepturi depline. Voi lucra pentru a le vedea ca membre cu drepturi depline”. 

După aceea, și alți oficiali din alte țări membre ale UE și-au expus susținerea pentru aderarea României, iar Parlamentul European a votat în mai multe rânduri pentru acest lucru. Cu prilejul vizitei sale în România, care a avut loc în luna iunie, președintele francez Emmanuel Macron a afirmat că „Franța e alături de România” în ceea ce privește aderarea la spațiul Schengen. 

Dorim ca acest dosar să progreseze, să avanseze. De atâţia ani încoace Franţa este alături de România”, a declarat președintele Macron.  

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite