Bruxelles-ul nu este pe placul funcţionarilor europeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Expaţii apreciază restaurantele şi parcurile din Bruxelles
Expaţii apreciază restaurantele şi parcurile din Bruxelles

Expaţii care lucrează pentru instituţiile Uniunii Europene în Bruxelles apreciază foarte puţin capitala Belgiei, consideră că oraşul este „murdar“ şi au foarte puţini prieteni belgieni. Autorităţile locale au publicat rezultatele unui sondaj efectuat pe 8.000 de oameni din cei 100.000 care locuiesc şi muncesc în Bruxelles.

Studiul a dezvăluit că expatul tipic locuieşte în Bruxelles de mai puţin de 10 ani, lucrează la Comisia Europeană, vine din Franţa sau Germania, se află într-un cuplu şi locuieşte în centrul oraşului sau în districtele Ixelles, Etterbeek, Woluwe-Saint-Lambert sau Schaerbeek.

Majoritatea a precizat că va părăsi oraşul la încheierea contractului de muncă, în timp ce numai 6% au declarat că vor rămâne în Bruxelles definitiv.

Aproximativ 40% dintre respondenţi au cel mult trei prieteni belgieni în cercul lor de prieteni, în timp ce 12% nu au niciunul.

Jumătate dintre expaţii care au familii prefer să îşi trimită copiii la şcolile internaţionale decât în instituţiile de învăţământ belgiene.

Cea mai întâlnită plângere – 80% dintre respondenţi- este legată de faptul că oraşul este „prea murdar“. Un procent de 78% dintre expaţi şi-ar dori ca municipalitatea să combată aglomeraţia din trafic, în timp ce jumătate consideră că oraşul este „prea nesigur“, din cauza numărului foarte mare de jafuri.

Cu toate acestea, 75% afirmă că le „place“ să trăiască în Bruxelles. Mulţi susţin că proprietăţile sunt destul de ieftine, sistemul de sănătate este bun, iar Bruxelles-ul are o mulţime de parcuri. De asemenea, expaţii apreciază deschiderea capitalei către artă şi sunt încântaţi de restaurante.

Un sfert dintre cei care au răspuns sondajului s-au declarat foarte nemulţumiţi de serviciile companiilor de telefonie mobilă şi de personalul magazinelor.

Părerile sunt foarte împărţite când se discută dacă Bruxelles-ul este cel mai bun loc pentru a găzdui instituţiile europene. Totuşi, 74% au declarat că municipalitatea ar trebui să facă mai multe eforturi pentru a înfrumuseţa cartierul UE, în timp ce 73% au fost de acord cu afirmaţia: „Comunitatea internaţională trăieşte într-o lume separată, având foarte puţine contacte cu alţi rezidenţi din Bruxelles.“

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite