Bicicletele electrice, „bombe neexplodate“: 11 decese în Marea Britanie din cauza incendiilor provocate de acestea

0
Publicat:

Unsprezece persoane au fost ucise în incendii provocate de biciclete electrice în Marea Britanie anul trecut, scrie The Guardian.

Biciclete electrice FOTO Facebook Ion Lungu
Biciclete electrice FOTO Facebook Ion Lungu

Incendiile provocate de biciclete electrice pot provoca adevărate tragedii, deoarece acestea se pot aprinde rapid ca o minge de foc. Faptul că sunt lăsate în mod obișnuit să se încarce peste noapte pe holuri face să se blocheze ceea ce poate fi singura ieșire. Mulți le compară cu "bombe neexplodate".

Noile cifre elaborate de Oficiul pentru Standardele de Siguranță și Produse (OPSS), extrase din datele furnizate de serviciile de pompieri și de salvare din Marea Britanie, dezvăluie ceea ce se crede a fi cel mai mare număr de decese înregistrate anul trecut în Marea Britanie în urma incendiilor provocate de e-bike.

Yvonne Fovargue, deputat laburist și președinte al grupului parlamentar al tuturor partidelor pentru siguranța electrică online și la domiciliu, a declarat: "Aceste e-bike-uri pot atinge o temperatură fenomenal de ridicată în câteva secunde. Sunt foarte periculoase. Este aproape ca și cum ai avea o bombă neexplodată în casă".

Mizanur Rahman, în vârstă de 41 de ani, a murit la spital în luna martie a anului trecut, în urma unui incendiu într-un apartament din estul Londrei, provocat de bicicletă electrică.

Patru luni mai târziu, Bobby Lee, în vârstă de 74 de ani, a murit din cauza arsurilor și a inhalării de fum într-o proprietate din nordul Londrei, după ce o baterie cu litiu de pe o bicicletă de munte, transformată în e-bike, a explodat.

Gemma Germeney, în vârstă de 31 de ani, și copiii Lilly, în vârstă de opt ani, și Oliver, în vârstă de patru ani, au murit într-un incendiu izbucnit în locuința lor din Cambridgeshire la 30 iunie anul trecut. Serviciul de pompieri și de salvare din Cambridgeshire a concluzionat că cea mai probabilă cauză a incendiului a fost o bicicletă electrică care se încărca.

Parlamentarul laburist Neil Coyle a declarat că autoritățile de reglementare au nevoie de puteri mai mari pentru a forța comercianții online să retragă produsele care nu sunt sigure. El a spus: "Numărul de decese este în creștere și este probabil să continue să crească dacă nu există puteri mai mari pentru a elimina articolele periculoase. Fiecare deces este o tragedie, dar este, de asemenea, o tragedie care poate fi evitată."

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite