Belgia interzice publicitatea pentru jocurile de noroc. De când intră în vigoare legea

0
Publicat:

Guvernul belgian a decis să interzică publicitatea pentru jocurile de noroc pe mai multe platforme începând cu 1 iulie, în încercarea de a combate dependența și datoriile, urmând ca ulterior să interzică și publicitatea pentru astfel de jocuri pe stadioane și sponsorizările cluburilor sportive, notează Reuters. 

FOTO: Shutterstock
FOTO: Shutterstock

„Guvernul este profund îngrijorat cu privire la impactul volumului mare de publicitate pentru jocurile de noroc asupra societăţii noastre”, a declarat ministrul justiției, Vincent Van Quickenborne, într-o declarație. „Iar pentru cei care doresc să scape de dependența de jocurile de noroc, tsunami-ul de publicitate pentru acestea reprezintă o problemă suplimentară”.

Publicitatea pentru jocurile de noroc va fi interzisă la televiziune, radio, cinematografe, reviste, ziare și în spațiile publice. De asemenea, va fi interzisă și publicitatea online pe site-urile web și pe rețelele de socializare.

De la 1 ianuarie 2025 va exista o nouă interdicție privind publicitatea pe stadioane, iar de la 1 ianuarie 2028 companiile de jocuri de noroc nu vor mai putea sponsoriza cluburi sportive profesioniste, cum ar fi echipele de fotbal.

Guvernul a argumentat că interdicția vine în urma cercetărilor științifice care arată că publicitatea încurajează dependența de jocurile de noroc și contribuie la acumularea de datorii legate de jocurile de noroc.

Ca parte a noilor reguli, cheltuielile de sponsorizare nu vor mai fi deductibile pentru companiile care organizează jocuri de noroc.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite