Belarusul se confruntă cu o creștere a infracțiunilor în zonele de pregătire a noilor recruți ruși: De ce tace Lukașenko

0
Publicat:

Numărul infracțiunilor, incluzând violuri și crime, a crescut în zonele din Belarus care găzduiesc recruți ruși aduși recent pentru a fi pregătiți pentru războiul din Ucraina, relatează postul „24 Kanal”, preluat de „Zerkalo Nedeli”.

Ruși trimiși la război FOTO Profimedia
Ruși trimiși la război FOTO Profimedia

Potrivit „24 Kanal”, care citează surse din serviciile speciale, recruții transferați recent de Moscova în Belarus au apucături mai rele decât cele ale soldaților ruși.

Există informații că numărul infracțiunilor a crescut în zonele din Belarus în care au fost aduși aceștia, constatându-se cazuri de viol, jafuri și chiar crime, multe dintre ele comise în stare de ebrietate.

„Comandanții grupurilor rusești nici nu încearcă să-și țină sub control subordonații. Dimpotrivă, recrutorii încurajează comiterea de crime împotriva populației civile din Belarus”, scrie sursa citată.

„Situația este agravată de faptul că unii dintre recruți sunt deținuți care s-au unit în mici bande. Sediul acestor grupuri sunt școli, depozite abandonate și hangare”, precizează „24 Kanal”.

În doar câteva zile, aceștia ar fi comis 30 de violuri și nouă jafuri. În plus, un tânăr care a văzut accidental comiterea unui viol a fost ucis.

Oamenii legii din Belarus sunt neputincioși în fața acestei situații, în timp ce liderul de la Minsk, Aleksandr Lukașenko, păstrează tăcerea pentru a nu isca un conflict cu aliatul său de la Kremlin, Vladimir Putin, comentează „Zerkalo Nedeli”.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite