Bătaie între soldați și recruți la o bază militară din regiunea Moscova: Poliția Militară a intervenit pentru a calma spiritele

0
0

Soldați aflați sub contract și bărbați recent mobilizați pentru război s-au luat la bătaie la baza Alabino, din regiunea Moscova, după ce aceștia din urmă s-au opus confiscării telefoanelor mobile.

Ruși trimiși la război FOTO Profimedia
Ruși trimiși la război FOTO Profimedia

Potrivit contului de Telegram Baza, unitatea militară Alabino a fost scena unei bătăi între soldați și bărbați recent mobilizați după ce aceștia din urmă nu au vrut să renunțe la unele echipamente și telefoanele mobile pe care le dețin.

Circa 20 de soldați au fost răniți în această încăierare, salvându-se doar după ce s-au baricadat într-una dintre clădirile unității militare.

Spiritele s-au calmat abia după intervenția Poliției Militare și unor reprezentanți ai Ministerului rus al Apărării. În cele din urmă, soldații și mobilizații au ajuns la o înțelegere asupra motivului care a declanșat bătaia dintre ei.

Mobilizarea parțială este în vigoare în Rusia din data de 21 septembrie. Ministerul rus al Apărării și-a propus să strângă 300.000 de bărbați pentru războiul din Ucraina, dar procesul de încorporare este destul de haotic, marcat de tensiuni la comisariatele militare, reclamații în instanță privind evitarea recrutării, proteste în stradă și fugă din țară.

Pe 29 septembrie, Ministerul ucrainean al Apărării anunța că armata rusă reușise să adune doar 100.000 de recruți pentru a fi trimiști drept carne de tun în Ucraina.

Rusia


Ultimele știri
Cele mai citite