Avertismentul lui Stoltenberg: „Războiul din Ucraina se poate extinde într-un război major NATO-Rusia“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

​Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, se arată îngrijorat că luptele din Ucraina ar putea să se transforme într-un război între Rusia și alianța nord-atlantică, potrivit Associated Press.

 Jens Stoltenberg susține că războiul din Ucraina s-ar putea extinde (© NATO)
Jens Stoltenberg susține că războiul din Ucraina s-ar putea extinde (© NATO)

„Dacă lucrurile merg prost, pot merge îngrozitor de prost. Este un război teribil în Ucraina.

Este, de asemenea, un război ce poate deveni unul total, care să se extindă într-un război major între NATO și Rusia. Încercăm în fiecare zi să evităm asta”, a declarat secretarul general al NATO, într-un interviu acordat postului norvegian NRK.

Stoltenberg, care a fost premierul Norvegiei, a spus în același interviu că este important să fie evitat un conflict „care să implice mai multe țări europene și să devină un război total în Europa”, potrivit Hotnews.

Putin nu exclude o lovitură preventivă

Conducerea de la Kremlin a acuzat, în repetate rânduri, statele NATO că devin parte în conflict, livrând Ucrainei armament, contrainformații pentru a ataca trupele rusești și antrenamente pentru soldații ucraineni.

Președintele rus Vladimir Putin a sugerat că Moscova ar putea folosi ceea ce el a numit conceptul Statelor Unite de lovitură preventivă: „Vorbind despre o lovitură care să dezarmeze, poate ar merita să ne gândim și să preluăm ideile omologilor noștri americani legate de asigurarea securității lor”.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite