Zelenski recunoaște că situația în unele zone ale frontului din este „foarte dificilă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a susținut, într-un mesaj transmis pe Facebook, vineri seară, că situația militară în unele părți din estul Ucrainei este „foarte dificilă”.

Președintele Zelenski a transmis că situația este foarte dificilă pe frontul de est FOTO Profimedia
Președintele Zelenski a transmis că situația este foarte dificilă pe frontul de est FOTO Profimedia

În discursul său video adresat zilnic națiunii, Zelenski a transmis că situația de pe linia frontului este foarte dificilă în zonele cheie din Donbas – Bahmut, Soledar, Mariinka, Kreminna. Cu toate acestea, președintele ucrainean susține că forțele ucrainene continuă să reziste atacurilor rușilor, conform CNN.

Cele patru orașe se află pe linia frontului în regiunile Donețk și Lugansk. Zelenski spune că nu există vreun loc care să nu fie afectat de obuze: „Nu mai există niciun loc în aceste zone care să nu fie deteriorat de obuze și foc. Ocupanții au distrus de fapt Bahmut – un alt oraș din Donbas, pe care armata rusă l-a transformat în ruine pârjolite”.

Rușii încearcă să ocupe orașul Bahmut

Președintele Zelenski a transmis că susținut că forțele ucrainene au reușit să respingă atacurile și să provoace „pierderi importante inamicului ca răspuns la iadul care a venit în Ucraina sub steagul rus”.

În jurul orașului Bahmut din Donețk se dau lupte de luni întregi. Orașul a suferit distrugeri de amploare, la fel ca și alte zeci de așezări de-a lungul liniei frontului din Donețk.

Oleksii Arestovici, un consilier din cadrul cancelariei președintelui, a declarat că rușii fac un efort fără precedent spre Bahmut. De asemenea, el a spus că situația din jurul localității Soledar din apropiere „s-a înrăutățit puțin”, rușii apropiindu-se de un sat aflat în apropierea unei autostrăzi importante.

În direcția Lugansk, Arestovici a vorbit despre linii de front dinamice, în care fiecare parte trece la atac.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite