Atacatorul din Rotterdam avea un „comportament psihotic”. Avertismente negijate, înaintea dublului atac armat

0
Publicat:

Bărbatul în vârstă de 32 de ani, care a deschis focul mortal într-un apartament și ulterior într-un centru medical din Rotterdam, a fost identificat ca Fouad L., de către surse din presa internațională. Autoritățile olandeze erau îngrijorate cu privire la starea sa mentală și avertizaseră, cu ceva vreme în urmă, că suspectul prezenta un „comportament psihotic”.

Atac armat la Rotterdam FOTO EPA-EFE
Atac armat la Rotterdam FOTO EPA-EFE

Procurorii olandezi au trimis un avertisment în scris către Centrul Medical Erasmus, instituția la care Fouad L., era student, cu privire la comportamentul haotic al acestuia. Avertismentul menționa, de asemenea, problemele cu alcoolul ale suspectului și reclamații ale vecinilor cu privire la modul în care se comporta cu animalele. Data exactă a scrisorii de avertisment nu a fost vizibilă în documentele publicate.

Bărbatul nu și-a putut lua diploma de medic

Centrul Medical Erasmus a avut în vedere avertismentul și, ulterior, a decis să nu îi acorde o diplomă lui Fouad L., potrivit Radio Rijnmond. În timp ce autoritățile judiciare nu au făcut comentarii cu privire la această decizie, procuratura considera că informaţiile respective pot „contribui la decizia privind eligibilitatea persoanei pentru o diplomă de medic generalist”.

Atacul armat a avut loc într-un apartament, unde Fouad L. și-a împușcat mortal o vecină în vârstă de 39 de ani și pe fiica acesteia, în vârstă de 14 ani. Ulterior, el a deschis focul în Centrul Medical Erasmus, omorând un medic în vârstă de 43 de ani care preda acolo. Autoritățile l-au reținut pe suspect, care urmează să fie prezentat în fața instanței judecătorești.

Regele Willem-Alexander, regina Maxima și primarul orașului Rotterdam, Ahmed Aboutaleb, au transmis condoleanțe familiilor celor trei victime. Totodată, incidentul șocant a atras atenția asupra faptului că atacurile armate sunt o raritate în Olanda.

Autoritățile încearcă acum să afle care a fost motivul crimelor. Potrivit procurorul-șef din Rotterdam, Hugo Hillenaar, suspectul avea antecedente penale, fiind condamnat în 2021 pentru abuzuri împotriva animalelor.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite