Dublu atac armat la Rotterdam. Cel puțin două persoane au fost ucise | FOTO VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel puțin două persoane au fost ucise joi într-un dublu atac armat în oraşul olandez Rotterdam, a anunţat poliţia locală, conform BBC.

UPDATE 21:46: „Am fost șocați de un incident oribil. S-au tras focuri de armă în două locuri diferite din oraș. Mulți oameni au fost martori", a afirmat primarul din Rotterdam, Ahmed Aboutaleb, relatează BBC.

Procurorul-șef din Rotterdam, Hugo Hillenaar, a mai precizat că suspectul de 32 de ani era cunoscut de forțele de ordine fiindcă în anul 2021 a fost urmărit penal și condamnat pentru rele tratamente aplicate animalelor.

UPDATE 20.18: Autoritățile au dezvăluit vârstele celor două persoane ucise. Este vorba despre o femeie de 39 de ani și un profesor de 42 de ani din cadrul Universității Erasmus, conform BBC.  

Șeful poliției locale, Fred Westerbeke, a afirmat la conferința de presă că fiica de 14 ani a femeii a fost, de asemenea, împușcată și este grav rănită.

Suspectul a fost student al Centrului Medical Universitar Erasmus, unde a avut loc incidentul armat, a precizat poliția.

UPDATE 19.59: Cel puțin două persoane au fost ucise în împușcăturile din Rotterdam, a transmis poliția în cadrul unei conferințe de presă, scrie BBC.

Anterior, departamentul de poliție al orașului a indicat că există mai multe decese, însă nu a dat o cifră. Nu este clar dacă și alte persoane au fost rănite.

Nu este clar motivul pentru care bărbatul de 32 de ani a deschis focul, a declarat procurorul-șef olandez la aceeași conferință de presă. 

Știrea inițială:

Un bărbat înarmat în vârstă de 32 de ani şi îmbrăcat în ţinută militară a deschis focul într-un apartament, apoi a pătruns într-un centru medical din vecinătate, care este de asemenea un centru universitar de medicină. În ambele locuri au fost declanşate incendii, dar amândouă au fost stinse, scrie Agerpres.

Cele două atacuri armate de la Rotterdam s-au soldat cu morţi. Mai întâi vom informa familiile şi apropiaţii şi vom oferi mai multe explicaţii mai târziu", a anunţat poliţia olandeză pe reţeaua X (fostă Twitter), numărul victimelor fiind încă neclar.

Suspectul a fost reţinut şi poliţia crede că nu există un al doilea atacator.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite