Atac masiv cu drone în Ucraina. Apărarea antiaeriană a doborât 17 drone de tip Shahed

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Apărarea antiaeriană ucraineană a distrus 17 drone de tip Shahed lansate de Rusia în cursul nopţii de marţi spre miercuri, au afirmat forţele Kievului.

Rușii au lansat un nou atac masiv cu drone în Ucraina
Rușii au lansat un nou atac masiv cu drone în Ucraina

În raportul lor regulat de la începutul zilei, forţele aeriene ucrainene au indicat că ruşii au lansat 24 de drone Shahed, dintre care 17 au fost doborâte, fără să fie în măsură să ofere precizări cu privire la consecinţele acestui asalt.

Cu o zi în urmă, 28 din cele 31 de aparate de acelaşi tip au fost distruse de către apărarea antiaeriană ucrainene, a mai indicat armata. Rusia recurge aproape zilnic la astfel de drone de fabricaţie iraniană şi la rachete pentru a ataca oraşele şi satele ucrainene.

Două drone ruseşti au fost doborâte în regiunea Dnipropetrovsk (centru-est), a indicat pe Telegram guvernatorul acesteia, Serghii Lisak, menţionând pagubele materiale, dar fără victime în acest stadiu.

Şeful administraţiei militare din regiunea Poltava (centru), Dmitro Lunin, a explicat anterior miercuri că rafinăria de petrol din Kremenciuk a fost lovită de un atac cu rachetă, în pofida eforturilor apărării antiaeriene.

„Activitatea la uzină a fost temporar suspendată", a adăugat el, precizând că nu a fost înregistrată deocamdată nicio victimă.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite