Ucraina, atacată cu o rachetă balistică și 30 de drone Shahed: Un mort și pagube mari la Liov, lângă Polonia

0
Publicat:

Apărarea antiaeriană a Ucrainei a doborât 27 din cele 30 de drone kamikaze Shahed şi o rachetă balistică Iskander lansate de Rusia în cursul nopţii de luni spre marţi, au raportat marţi dimineaţă Forţele Aeriene ale Ucrainei.

Atac la Liov FOTO Serviciul ucrainean pentru Intervenții de Urgență
Atac la Liov FOTO Serviciul ucrainean pentru Intervenții de Urgență

Dronele inamice, lansate de pe teritoriul Rusiei, au fost interceptate în diferite regiuni din sudul, centrul şi vestul Ucrainei, în timp ce racheta balistică Iskander-M, trimisă din Peninsula Crimeea, a vizat Krivîi Rih (sud-est).

Conform administraţiei militare din Krivîi Rih, oraşul natal al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, racheta a avariat mai multe clădiri rezidențiale.

Zece drone Shahed-136/131 de fabricaţie iraniană au fost doborâte deasupra Nikolaev (sud) în primele ore ale zilei de marţi, potrivit administraţiei militare a acestei regiuni din sudul Ucrainei.

Principala ţintă a atacului cu drone a fost regiunea Liov, în vestul Ucrainei, în direcţia căreia rușii au lansat 18 aparate de zbor cu uz militar Shahed, dintre care 15 au fost doborâte. Potrivit administraţiei militare regionale Liov, trei drone au nimerit ţintele, incendiind trei depozite cu o suprafaţă de 9.450 metri pătraţi.

Mai multe valuri de drone au fost auzite începând cu ora 01.30 GMT, precum şi explozii, în timp ce pe străzi şi-au făcut apariţia vehicule grele în intervalul de timp în care sunt în vigoare restricţii de circulaţie, a constatat un corespondent al AFP.

Primarul oraşului Liov, Andrii Sadovîi, a precizat pe Telegram că au fost lovite depozite unde erau stocate ajutoare umanitare şi produse alimentare.

„Impresionează amploarea incendiului, pagubele sunt de zeci de milioane”, a remarcat primarul din Liov, fără să precizeze dacă e vorba de dolari sau de grivne.

„În Liov sunt multe facilităţi utilizate de organizaţiile umanitare internaţionale şi de reţelele noastre, care furnizează produse industriale şi alimentare în multe regiuni ale ţării”, a spus Andrii Sadovîi.

Deşi iniţial s-a comunicat despre doi grav răniţi, dintre care unul a fost spitalizat, ulterior primarul din Liov a revenit cu un noul bilanţ al atacului, raportând un mort, după recuperarea de sub dărâmături a cadavrului unui angajat al unuia dintre depozite.

Orașul Liov este situat la doar 80 de kilometri est de graniţa cu Polonia, stat membru UE şi NATO, transmite Agerpres, care citează marile agenții internaționale de presă.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite