Ucraina dispune de un tip nou de drone, cu care a atacat deja aeroportul din Kursk. Ce le face greu de localizat

0
Publicat:

Ucraina a folosit în loviturile de sâmbăta trecută asupra aeroportului Kursk din vestul Rusiei un tip nou de drone, afirmă presa de la Kiev, potrivit dpa, citată de Agerpres.

Atac cu drone în regiunea Kursk din vestul Rusiei. FOTO Profimedia (arhivă)
Atac cu drone în regiunea Kursk din vestul Rusiei. FOTO Profimedia (arhivă)

Surse din serviciul ucrainean de informaţii SBU arată că partea militară a aeroportului a fost atacată cu 16 rachete confecţionate din carton, dificil de localizat de radarele apărării antiaeriene.

Reuters nu a fost în măsură să confirme independent ştirea respectivă.

Potrivit autorităţilor ruse, apărarea antiaeriană a deschis focul asupra unor drone inamice, fără însă a da date despre distrugerea unor aeronave sau a altor echipamente militare de pe aeroport. Nici imaginile din satelit obţinute luni nu au clarificat situaţia.

Ucraina încearcă să compenseze inferioritatea aviaţiei de vânătoare

Potrivit presei ucrainene, Kievul dispune de drone uşoare din carton şi benzi de cauciuc, produse în primăvara aceasta de o firmă australiană. Dronele ucrainene au lovit de mai multe ori cu succes în ultimele zile ţinte de pe teritoriul Rusiei, unele la distanţe mari de frontieră.

Ucraina rezistă de un an şi jumătate invaziei de mare amploare a forţelor ruse, beneficiind de ajutoare din partea Occidentului. 

Kievul încearcă tot mai mult să compenseze inferioritatea aviaţiei de vânătoare şi a rachetelor, cu ajutorul dronelor, inclusiv de producţie proprie.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite