Ucraina a lansat un atac de amploare cu drone asupra Peninsulei Crimeea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Forțele armate ucrainene și serviciul de securitate SBU au lansat un atac de amploare cu cu drone asupra pozițiilor militare ruse din Peninsula Crimea ocupată, a informat presa ucraineană, informează Reuters, scrie Agerpres.

Dronă militară FOTO Shutterstock/Imagine ilustrativă
Dronă militară FOTO Shutterstock/Imagine ilustrativă

Zeci de militari ruși au fost uciși și răniți, a informat portalul de știri Ukrainska Pravda, citând surse SBU.

Conform informațiilor din presă, Brigada 126 a Flotei Ruse de la Marea Neagră a fost a fost bombardată în satul Perevalne, nu departe de satul Perevalne, nu departe de capitala Crimeei, Simferopol.

Alte surse media din ucraina au relatat, de asemenea, despre operațiune că dronele au reușit să ocolească apărarea antiaeriană rusă și au lovit un deposit de muniții și alte echipamente militare. Sursele care au discutat cu presa ucraineană au spus afirmat că forțele rusești au fost prinse nepregătite.

Nu există informații oficiale din partea administrației ucrainene sau rusești. Afirmațiile despre situațiile de pe câmpul de luptă sunt greu de verificat în mod independent. Autoritățile ruse fac adesea declarații despre doborârea dronelor ucrainene.

Atacurile ucrainene vizează din ce în ce mai mult ținte aflate în peninsula Mării Negre, anexate de Rusia în 2014.

Președintele Volodimir Zelenski a promis că va elibera teritoriile ocupate, inclusive Crimeea. Președintele ucrainean a cerut aliaților să trimită mai repede avioane de luptă F-16 pentru a învinge forțele rusești. "Scopul nostru este să ne apropiem de momentul în care F-16 ne vor ajuta să ţinem la distanţă teroriştii ruşi. Cât de repede posibil", a spus Zelenski. 

"Echipa noastră internaţională lucrează pentru a extinde cât mai mult posibil misiunile de antrenament", a spus preşedintele Zelenski."Armata noastră pregăteşte infrastructura cât mai repede posibil şi trimite piloţi şi ingineri la antrenament. Trebuie să ne asigurăm că Ucraina este pe deplin pregătită".

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite