Accident grav într-o cunoscută stațiune de schi din Austria: telecabină prăbușită și cel puțin patru răniți VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O tragedie s-a produs, marți, în stațiunea de schi Hochoetz din Tirol, Austria, unde cel puțin patru persoane au fost grav rănite, în urma prăbușirii unei telecabine. Echipajele de salvare au intervenit imediat.

Telecabina care s-a prăbușit în stațiunea Tirol FOTO X (Twitter)
Telecabina care s-a prăbușit în stațiunea Tirol FOTO X (Twitter)

Accidentul tragic s-a petrecut în jurul orei 10:20, când un copac a căzut peste cablul purtător al telecabinei, declanșând prăbușirea acesteia, notează Știri Diaspora. 

 Incidentul a avut loc între pilonii al optulea și al nouălea ai telecabinei Acherkogelbahn. Elicopterele serviciilor de urgență au fost trimise la locul incidentului pentru a evacua persoanele rănite și pentru a coordona operațiunile de salvare.

Detalii despre răniți și identitatea acestora sunt încă necunoscute.

Investigații în curs de desfășurare

Experții investighează acum cauzele exacte ale prăbușirii telecabinei. Deși se exclude o defecțiune tehnică, în acest moment, autoritățile doresc să stabilească cu precizie ce a dus la tragicul eveniment.

Presupunând că nu a fost prezent un vânt puternic în momentul prăbușirii, instalația, care cuprinde aproximativ 60 de cabine, va fi închisă pentru o perioadă nedeterminată.

Autoritățile locale au subliniat că desprinderea unei cabine, chiar și în condițiile căderii unor copaci, este considerată un accident neobișnuit.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite