Experiențe inedite pentru copiii dintr-un sat brăilean: prima călătorie cu trenul, prima plimbare cu telescaunul FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ineditele experiențe au fost posibile cu sprijinul moral și material al preotului Tudorel Ionescu și al unor fii ai satului stabiliți la Predeal, care au oferit copiilor șansa să cunoască țara, să bată potecile munților Bucegi și să asiste la o lecție de istorie vie, în vârf de munte.

Copii de la țară în excursie pentru prima oară FOTO Tudorel Ionescu
Copii de la țară în excursie pentru prima oară FOTO Tudorel Ionescu

La sfârșitul lunii septembrie, un grup de copii dintr-un sat din Bărăganul Brăilei au avut parte de trei zile speciale, pline de experiențe inedite pentru ei. În cadrul proiectului catehetic „Hristos împărtășit copiilor”, 20 de copii de la Școala Gimnazială „Alexandru Vechiu” din Zăvoaia, județul Brăila, potrivit parteneriatului dintre școală și Parohia Zăvoaia, au participat la o excursie gratuită la Predeal, județul Brașov.

În primul rând, trebuie spus că deplasarea elevilor s-a făcut cu trenul și asta doar pentru că elevii aveau gratuitate la călătorii, cât mai ales deoarece pentru mulți dintre ei călătoria pe calea ferată a fost o noutate. Satul Zăvoaia se află – cum spuneam - în mijlocul Bărăganului, la distanță mare de calea ferată.

La Predeal, elevii au fost primiți și găzduiți gratuit de familia unor fii ai parohiei, stabiliți de mai mult timp la Predeal, care, alături de preotul paroh și cântărețul bisericesc, s-au îngrijit și de masa copiilor, dar și de traseele turistice în zilele petrecute acolo.

Astfel, începând din prima zi, elevii însoțiți de fiica familiei gazdă, au luat la pas munții Bucegi, mergând spre Cabana Trei Brazi, iar în a doua zi, cu ajutorul altui fiu al parohiei, au ajuns la Cabana Diham. În ultima zi au mers cu telescaunul la Cabana Clăbucet, iar de acolo pe jos, la Cabana Gârbova, unde cei mai curajoși dintre copii au urcat la Vârful Clăbucetul Taurului, locul unde în 1916 ostașii români au luptat pentru Reîntregirea Neamului, uimiți fiind de tranșeele și adăposturile armatei.

„Excursia a fost un bun prilej de deconectare a elevilor de la telefonul mobil și de conectare cu natura și implicit cu lucrarea Părintelui Ceresc”, a spus preotul Tudorel Ionesc, parohul de la Zăvoaia.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite