36 de rachete şi drone, doborâte în ultimele atacuri asupra regiunii Kiev

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Armata ucraineană a anunţat vineri dimineaţă că a doborât 36 de rachete şi drone lansate de forţele ruse asupra oraşului şi regiunii Kiev în cursul nopţii, transmit Reuters şi DPA, preluate de Agerpres.

Rusia a lansat un nou val de rachete și drone asupra Kievului joi noapte FOTO EPA-EFE
Rusia a lansat un nou val de rachete și drone asupra Kievului joi noapte FOTO EPA-EFE

În urma acţiunilor forţelor ruse, două persoane au fost rănite în regiunea Kiev din cauza dărâmăturilor căzute, înaintea ridicării alertei aeriene în cea mai mare parte a Ucrainei.

În urma acţiunilor forţelor ruse, două persoane au fost rănite în regiunea Kiev din cauza dărâmăturilor căzute, înaintea ridicării alertei aeriene în cea mai mare parte a Ucrainei.

Potrivit forţelor aeriene ucrainene, în noaptea de joi spre vineri, au fost doborâte 15 rachete de croazieră şi 21 de drone ruseşti. Un val de drone a fost lansat joi seara târziu, după care a urmat o serie de rachete de croazieră în jurul orei locale 03:00.

''Invadatorii nu renunţă la încercările de a teroriza capitala ucraineană cu lovituri de drone şi rachete'', indică declaraţia citată.

Şeful administraţiei militare din Kiev, Serhii Popko, a spus că aproximativ 30 de obiecte ostile au fost distruse.

Anterior, primarul oraşului Kiev, Vitali Kliciko, scrisese pe Telegram că nu au existat din partea localnicilor apeluri pentru solicitarea serviciilor de urgenţă.

Rusia a lansat aproximativ 20 de atacuri cu drone şi rachete asupra Kievului de la începutul lunii mai. Guvernul Ucrainei afirmă că aceste acţiuni au fost menite să perturbe pregătirile armatei ucrainene pentru o contraofensivă de amploare împotriva forţelor ruse.

Suspilne, televiziunea de stat ucraineană, a prezentat evenimentele din cursul nopții spre vineri, relatează The Guardian.

În orașul Kiev, nu există informații despre persoane rănite sau distrugeri, în timp ce în regiunea Kiev, un băiat de 11 ani și un bărbat de 68 de ani au fost răniți din cauza căderilor de moloz. Au fost avariate case particulare și mașini.

În cursul zilei trecute, două persoane au fost ucise și alte 12 au fost rănite din cauza bombardamentelor în regiunea Donețk. În regiunea Zaporojie, o persoană a fost ucisă și două au fost rănite în cursul zilei, iar 16 au fost rănite în regiunea Herson.

Statul major a informat că armata rusă a stabilit un termen limită pentru ca locuitorii din regiunea Herson ocupată temporar să primească pașaport rusesc - 1 septembrie 2023. În caz de refuz, ei amenință că nu le vor mai furniza energie electrică, le vor confisca proprietățile, îi vor evacua cu forța din casele lor sau îi vor deporta.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite