Atac cu drone la Moscova. Kadîrov amenință cu o răzbunare „în sensul deplin al cuvântului”: Replica pe măsură a Kievului

0
Publicat:

Liderul cecen Ramzan Kadîrov a cerut instituirea legii marțiale în Rusia și a susținut că se va răzbuna „în sensul deplin al cuvântului” pentru atacul cu drone de la Moscova. Un membru al conducerii de la Kiev i-a dat o replică pe măsură.

Ramzan Kadîrov FOTO Profimedia
Ramzan Kadîrov FOTO Profimedia

„Vă vom arăta ce este răzbunarea în sensul deplin al cuvântului”, a amenințat Kadîrov, sugerând că actul ar putea avea loc undeva pe câmpul de luptă din Ucraina.

La fel ca Evgheni Prigojin, liderul cecen a lansat critici voalate la adresa armatei ruse, transmițându-i să nu se răsfețe și să nu stea la ceremonii, ci să lovească în conducerea de la Kiev „până când nu va mai rămâne nimic”.

Pe de altă parte, Kadârov a amenințat că Rusia va bate într-o zi la „ușile” Germaniei și Poloniei.

Deși autorul atacului cu drone de la Kiev rămâne un subiect de speculații, totuși Kadîrov acuză „regimul de la Kiev”.

Kievul nu revendică atacul de la Moscova

Vladimir Putin a acuzat la rândul său Ucraina, însă conducerea de la Kiev a respins această acuzație. De altfel, Kievul nu revendică atacurile și incidentele produse în teritoriul rus, punându-le fie pe seama unor înscenări ale regimului Putin, fie pe seama unor lupte între grupuri rivale din structurile de forță și securitate, fie pe seama unor cetățeni nemulțumiți.

Spre deosebire de Kadîrov, șeful Wagner, Evgheni Prigojin, și-a revărsat furia asupra conducerii militare a Rusiei pentru atacul cu drone de la Moscova.

„Bestii infecte. Ce faceţi ? (...) Ridicaţi-vă fundurile din birourile în care aţi fost trimişi pentru a proteja această ţară. Voi sunteţi Ministerul Apărării. De ce dracu aţi permis să ajungă aceste drone la Moscova?”, a scris Prigojin pe Telegram.

„Ca cetăţean, sunt profund indignat că aceste lepădături stau liniştite. De aceea consider că poporul are tot dreptul să le ceară socoteală acestor neruşinaţi”, a continuat șeful Wagner.

Danilov: Kadîrov să se răzbune pe Putin

Secretarul Consiliului de Securitate și Apărare al Ucrainei, Oleksii Danilov, a reacționat pe Twitter la amenințările lui Kadîrov.

Potrivit lui Danilov, liderul cecen ar trebui să se răzbune pe Vladimir Putin, cel care a declanșat războiul, nu pe Ucraina. La urma urmei, rușii sunt cei care i-au tratat pe ceceni drept sclavi, le-au ucis copii și femei, i-au torturat și le-au distrus case și profanat morminte, a precizat oficialul ucrainean de rang înalt, transmițându-i lui Kadîrov să-și aducă aminte dacă a uitat aceste atrocități.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite