Trei morţi într-un atac aerian asupra Kievului

0
Publicat:

  Un atac aerian asupra capitalei Ucrainei în primele ore ale zilei de joi a făcut trei morţi, printre care doi copii, au anunţat primarul oraşului Kiev, Vitali Kliciko, şi autorităţile militare, notează The Guardian.

FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia

„Trei persoane au murit şi patru au fost rănite în districtul Desnianskii”, a scris administraţia militară a Kievului pe aplicaţia Telegram.

„Printre cei trei morţi din districtul Desnianskii, se numărau doi copii (de 5-6 şi 12-13 ani)”, potrivit aceleiaşi surse.

Kliciko a explicat pe Telegram: „Potrivit primelor rapoarte ale salvatorilor, au fost găsiţi trei morţi, dintre care doi copii, şi patru răniţi” în această parte a Kievului.

Numărul răniților a fluctuat în rapoartele preliminare, dar victimele au fost totuși cele mai multe în urma unui atac din ultima lună.

Mai multe rachete ruseşti au fost lansate în direcţia capitalei Ucrainei în această săptămână.

Luni, un atac neobişnuit în timpul zilei asupra Kievului i-a determinat pe locuitori să se refugieze în adăposturi subterane, în special în metrou.  

Autoritățile din Kiev au îndemnat locuitorii să rămână în adăposturi sau în alte locuri sigure.

Apărarea aeriană a Ucrainei a devenit din ce în ce mai eficientă în interceptarea dronelor și rachetelor rusești, dar în unele cazuri resturile rezultate provoacă incendii în clădiri și la sol.

Miercuri, forțele rusești au efectuat trei atacuri aeriene deasupra sudului regiunii Kherson, împreună cu rachete și lovituri de artilerie grea asupra altor părți ale regiunii.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite