12 polițiști francezi, răniți într-un conflict cu protestatarii care se opun legăturii feroviare din Alpi

0
Publicat:

O duzină de polițiști au fost răniți, sâmbătă, într-o confruntare cu mii de protestatari, ce a avut loc în departamentul Savoie, din Franța. Manifestanții se opun unui proiect feroviar, care ar presupune construirea unei linii de mare viteză, în Alpi, notează Reuters.

Protest Savoie FOTO Twitter/ Gendarmerie nationale
Protest Savoie FOTO Twitter/ Gendarmerie nationale

Protestul a fost unul violent, au declarat autoritățile. Aproximativ 2.000 de oameni, inclusiv un nucleu dur de aproximativ 300 de persoane îmbrăcate în negru, s-au adunat în Valea Maurienne.

Aceștia se opun construirii unei legături feroviare, care să includă un tunel între Lyon și orașul italian Torino.

Confruntarea cu forțele de ordine

Ei au aruncat cu pietre în polițiști. Drept răspuns, forțele de ordine au folosit gazele lacrimogene. Un demonstrant a fost rănit, potrivit declarației prefectului, Francois Ravier, într-o conferință de presă.

Asociația Les Soulevements de la Terre a contestat această cifră, într-o postare pe Twitter, de sâmbătă seara. Reprezentanții acesteia susțin că, în realitate, 50 de manifestanți au fost răniți, iar 6 au fost internați în spital.

Ziua nu s-a terminat, rămânem prudenți și mobilizați”, a spus Ravier, menționând că o prezență de securitate va rămâne peste noapte.

Ministrul de Interne francez, Gerald Darmanin, a postat pe Twitter bilanțul polițiștilor răniți. În urma verificărilor făcute la frontieră au fost descoperite 400 de obiecte contondente, cum ar fi cuțite și ciocane.

96 de persoane cunoscute de serviciile de securitate cu antecedente, au fost trimise înapoi în Italia, din spusele oficialilor.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite