Alunecări de teren în China: Cel puţin şapte persoane au murit şi trei sunt date dispărute

0
Publicat:

Cel puţin şapte persoane şi-au pierdut viaţa şi trei sunt date dispărute după ce mai multe alunecări de teren au afectat o localitate din provincia Guangxi, în sudul Chinei, a anunţat marţi agenţia de presă Xinhua, preluată de EFE.

Alunecări de teren în China FOTO EPA EFE
Alunecări de teren în China FOTO EPA EFE

Alunecările de teren au avut loc în cursul nopţii trecute în oraşul Yulin, la scurt timp după ce ploi abundente şi inundaţii au lovit provincia duminică şi luni.

Un total de 11 staţii meteorologice din oraş au raportat că precipitaţiile provocate de rămăşiţele taifunului Haikui au depăşit 400 mm în zonă, provocând instabilitatea terenurilor şi favorizând alunecările acestora.

Potrivit Centrului Hidrologic din provincie, principalii afluenţi ai râurilor Nanliu, Beiliu, Baisha au cunoscut creşteri de 2 până la 6 metri, în timp ce alte 17 cursuri de apă au înregistrat inundaţii care au depăşit nivelul de avertizare de la 0,01 până la 3,18 metri.

Ploile au afectat, de asemenea, la finalul săptămânii, regiuni sudice precum Guangzhou şi Fujian, precum şi oraşul semiautonom Hong Kong, care a înregistrat 600 mm de apă în mai multe zone, un sfert din ploile anuale în plan local.

În 2021 şi 2022, verile au fost deja marcate de precipitaţii de o intensitate fără precedent în ultimele decenii în centrul ţării, cu peste 300 de morţi, şi de o secetă persistentă în zonele de mai la sud.

China



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite