Regiunea Hong Kong, afectată de inundații și perturbări ale traficului în urma precipitațiilor record VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În regiunea chineză Hong Kong au căzut vineri dimineață, timp de o oră, cele mai puternice precipitații înregistrate vreodată în centrul financiar, provocând inundații masive și perturbări ale traficului rutier și feroviar, la mai puțin de o săptămână de la trecerea taifunului Haikui, notează AFP, scrie Agerpres. 

Inundații în Hong Kong FOTO Profimedia
Inundații în Hong Kong FOTO Profimedia

 Observatorul din Hong Kong a comunicat că precipitațiile sunt de 158,1 mm la sediul său între orele locale 23:00 şi miezul nopţii, fiind o cifră record de când au început măsurătorile în 1884. Nu sunt semnalate victime. 

Autoritățile au dispus închiderea școlilor "din cauza condiţiilor extreme", precum şi a unor servicii vamale la graniţa dintre oraş şi centrul tehnologic Shenzhen. Metropola chineză Shenzhen (sud) care se învecinează cu Hong Kong-ul este afectată la rândul ei de joi de averse abundente, cele mai puternice înregistrate vreodată de la începerea înregistrărilor meteorologice în zonă, în 1952, potrivit presei oficiale.

Operatorul reţelei de metrou a anunţat suspendarea parţială a serviciilor pe una dintre liniile sale după ce o staţie din cartierul Wong Tai Sin a fost inundată. Inundațiile au afectat şi alte staţii.

Partea de sud a Chinei a fost lovită și weekend-ul trecut de două taifunuri succesive, Saola şi Haikui. Aceste fenomene meteorologice extreme se datorează potrivit multor experți schimbărilor climatice.

China



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite