Vrei să slăbeşti? Iată o listă cu cele mai indicate alimente!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Includerea peştelui în alimentaţie accelerează metaboliismul şi oferă senzaţia de saţietate
Includerea peştelui în alimentaţie accelerează metaboliismul şi oferă senzaţia de saţietate

Contrar credinţelor populare, înfometarea nu este o soluţie dacă îţi doreşti să slăbeşti, astfel că mâncarea nu ar trebui să devină duşmanul tău. Dimpotrivă, experţii în nutriţie susţin că în loc să reduci numărul alimentelor consumate, cel mai indicat ar fi să apelezi la fructe şi legume, nuci şi seminţe, toate acestea având proprietăţi de ardere a grăsimilor.

,Cu cât consumi mai multe alimente sănătoase şi bogate în nutrienţi, cu atât vei slăbi mai mult. În plus, senzaţia de foame continuă se va diminua şi eaţ'', susţine Fiona Kirk, nutriţionist şi autorea cărţii  ,,Secretele dezvăluite ale dietei''.

,,Dacă vrei să dai jos câteva kilograme, renunţă la alimentele cu valoare nutritivă scăzută", mai adaugă nutriţionista. Astfel, alimentele bogate în fibre şi proteine accelerează metabolismul în mod natural, în timp ce alimentele cu un aport nutritiv scăzut.

Iată, aşadar, ce alimente ar trebui să incluzi în dieta ta dacă îţi doreşti să slăbeşti şi de ce să le alegi!

Carne

Ştiai că arzi mai multe calorii dacă consumi proteine în loc de carbohidraţi? Alege proteine sănătoase precum carnea de pui sau de curcan. În plus, acestea au un conţinut scăzut de grăsimi şi se digeră mai uşor.

Nucă de cocos

Conţine un anumit tip de acizi graşi, care nu sunt asimilaţi de organism, însă accelerează metabolismul cu până la 30%, astfel că este extrem de util în procesul de slăbit.

Descoperă pe clicksanatate.ro ce alte alimente te ajută să pierzi în greutate

Viață sănătoasăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite