Visele diferă în funcţie de sex: femeile visează relaţii, bărbaţii visează maşini

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Femeile sunt înclinate să viseze emoţii sau chiar conversaţii întregi. Bărbaţii visează conflicte sau maşini FOTO Shutterstock
Femeile sunt înclinate să viseze emoţii sau chiar conversaţii întregi. Bărbaţii visează conflicte sau maşini FOTO Shutterstock

Bărbaţii şi femeile au vise diferite, spun studiile. Dacă femeile visează mai lung şi mai colorat, visele bărbaţilor sunt acaparate de competiţie şi de maşini.

Mulţi specialişti au încercat să descopere diferenţele dintre visele bărbaţilor şi cele ale femeilor. Studii peste studii, sondaje peste sondaje au demonstrat că există teme specifice femeilor şi altele specifice bărbaţilor. De exemplu, femeile tind să viseze despre emoţii, relaţii şi membri ai familiei. La polul opus, bărbaţii visează acte violente, străini, maşini sau relaţii sexuale cu necunoscuţi, notează „Huffington Post“.

Nu numai că visele sunt diferite în funcţie de sex, dar şi modul în care se percep visele diferă. Femeile îşi aduc aminte mai multe detalii din visele lor şi privesc „informaţia“ din vise ca fiind mai importantă. Bărbaţii nu acordă atât de multă valoare unui vis, uitându-l mai repede, sau pur şi simplu, neamintindu-şi-l.

Mai mult, femeile sunt mai înclinate să denumească un vis drept „coşmar“ decât bărbaţii şi sunt mult mai predispuse să caute o interpretare a visului, o explicaţie, un înţeles. Deşi bărbaţii visează deseori agresivitate fizică, femeile au tendinţa de a visa agresivitate verbală. Cercetările au indicat şi faptul că femeile visează locul de muncă din ce în ce mai des, mult mai mult ca în anii trecuţi, poate o trăsătură a timpurilor moderne.

Totuşi, şi bărbaţii şi femeile visează locul de muncă sau activităţi în legătură cu serviciul. Însă bărbaţii au tendinţa de a visa despre succese sau despre monotonie, în timp ce femeile visează despre provocările la care sunt supuse prin „împăcarea“ problemelor de serviciu cu cele de casă şi familie.

Asemănările şi diferenţele dintre visele bărbaţilor şi cele ale femeilor au foarte mare legătură cu mediul din care provin, cu trăsăturile personalităţii sau cu religia practicată, mult mai mult decât cu diferenţa dintre sexe. Sexul este doar una dintre influenţele nenumărate asupra viselor, pe lângă cultură, vârstă sau experienţă de viaţă, conchide „Huffington Post“.

Ce visează bărbaţii:

- străini, succese sau eşecuri

- sex cu parteneri necunoscuţi

- agresivitate fizică

- maşini şi drumuri

- violenţă

- competiţie

Visele bărbaţilor sunt mai scurte, mai puţin colorate

Ce visează femeile:

- familie, relaţii

- sărut, flirt sau sex cu o persoană cunoscută

- agresivitate verbală

- exprimări emoţionale

- pierderea celor dragi

- conversaţii

Visele femeilor sunt mai lungi, mai colorate


Citeşte şi:

Curiozităţi despre somn: femeile au nevoie de mai multă odihnă şi jocurile video te scapă de coşmaruri

Cine are nevoie mai multă de somn, bărbaţii sau femeile? Sau cum pot gamerii să se vindece de coşmaruri? Curiozităţile despre somn par nelimitate. Fiecare lucru nou pe care îl aflăm despre dormit şi despre vise ne minunează şi ne face să credem că somnul este, într-adevăr, un tărâm cu foarte multe alte taine de descoperit.

10 tulburări de somn ciudate şi înspăimântătoare

Somnul ar trebui să fie o perioadă de pace şi de relaxare. Mulţi dintre noi trecem prin toate stările obişnuite ale somnului: somnul uşor (non-REM) şi somnul adânc (REM) în care au loc şi visele. Dar atunci când graniţa dintre aceste etape se confundă, somnul poate deveni înspăimântător. De fapt, anumite tulburări de somn par mai degrabă desprinse din filmele de groază.

Coşmarurile şi mâncarea junk food: ce să eviţi ca să nu visezi urât

Atunci când te trezeşti dintr-un coşmar, prima ta întrebare este: ce căuta pisica aia cu o drujbă în mână şi de ce mă urmărea pe mine? Când îţi mai revii un pic şi realizezi că o pisică nu are degete opozabile şi n-ar fi reuşit în ruptul capului să ţină o drujbă în mână, îţi pui o întrebare mai normală: de ce am visat o pisică cu o drujbă?

De ce apar coşmarurile şi cum le putem preveni

Pe lângă evenimentele majore din viaţa noastră şi stresul zilnic, coşmarurile mai pot avea o varietate de cauze. Multe dintre ele pot fi uşor controlate şi, deci, coşmarurile pot fi prevenite.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite